Font: Les Receptes de Sant Hilari.
- Ingredients :
- 2 pomes.
- 2 cullerades soperes de sucre moreno.
- 200 gr. De formatge Mascarpone.
- 100 gr. De nata per muntar.
- 2 clares d’ou.
- Torradetes de pa.
- Avellanes torrades.
- Pebre negre.
- Sucre.
- Elaboració:
- Prepareu la crema Mascarpone: Bateu el Mascarpone amb un parell de cullerades de sucre.
- Munteu la nata amb una cullerada de sucre.
- Munteu les clares d’ou a punt de neu amb una culleradeta de sucre.
- En un bol barregeu-hi el Mascarpone, la nata i les clares muntades i ho reservarem a la nevera.
- Peleu i talleu les pomes, coeu-les a foc lent amb un dit d’aigua fins que es desfacin lleugerament. Afegiu el sucre moreno i deixeu coure uns minuts més. Deixeu refredar.
- Montatge:
- Agafeu al torradeta i unteu-la amb la compota de poma, fiqueu una mica de la crema de Mascarpone al sobre i espolvorejeu-la amb les avellanes trinxades.
- Al moment de servir-les, tireu-li un polsim de pebre negre molt pel damunt.
BON PROFIT!!!
Altres receptes
Ingredients :
- 1 làmina de pasta de full
- 1 paquet de bacon a tires
- Dàtils
- 1 ous per pintar
- Formatge tendre
ELABORACIÓ :
En una safata de forn, estenem la pasta de full i la partim en dos parts iguals , sobre una d’elles fiquem el bacon ( que prèviament l’haurem saltejat en una paella sense oli per donar-li un toc cruixent ) els dàtils tallats a trossets i per sobre el formatge.
Col·loquem la pasta de full a sobre i fem un cordó per tancar-lo com si fos un pastisset Pintem amb ou batut.
Introduïm al forn, prèviament escalfat, 20 minuts a 200 graus.
Bon Profitt!!!
Altres receptes
En memòria del gran cuiner, Santi Santamaria.
Et dedico aquest rissotto perquè és el meu plat preferit.
- Ingredients (per 4 persones):
- 1 i 1/2 l. d caldo de carn (jo el vaig fer de ossos de bou i de porc, carn de bou i ossos del genoll de bou, per la gelatina).
- 300 g. de costella de porc trinxada.
- 150 g. de ceps.
- 150 g. de camagroc
,rovellons, etc
- 400 g. d'arrós bomba.
- Mantega.
- Pebre vermell dolç.
- Formatge parmesà, un tros per rallar-lo.
- Per fer sofregit: ceba, alls, julivert i tomates.
- Elaboració:
- Fiquem el brou en una olla a calentar, en una cassola fiqueu la mantega i l'oli a calentar, posem el variat de bolets i els cuinem uns minuts amb compte de no trinxar-los massa, els retirem de la cassola i els reservem. Fregim la costella de porc fins que estigui ben daurada, llavors afegim el sofregit, un cop cuit posarem l'arrós i el sofregim bé, remenant-lo continuament; llavors li tirarem el pebre vermell.
Ara tirarem el brou poc a poc, sense deixar de remenar en cap moment (l'arrós ha de soltar el midó i donar la melositat al plat característica) anirem afegint el brou a mesura que ens ho demani l'arrós (no s'en pot afegir massa perquè quedarà caldós, ni poc perquè s'ens cremarà) perquè pugem treballar-lo i el vagi absorbint. Així estarem uns 18 minuts aprox.
A meitat cocció afegim els bolets que teníem reservats i comprovarem que estigui bé de sal.
Quan estigui l'arrós cuit afegim la mantega i el formatge ratllat. El tapem i el deixem reposar de 3 a 5 min.
Jo l'he provat amb crema de llet al final quan es tira el parmesà, peró crec, que això és una tècnica emprada pels restaurants, per donar-li la cremositat que s'obté d'estar continuament remenant.
Desitjo que proveu de fer-lo i que vos surti molt bé, en quedareu satisfets, és molt bo, sol hi ha un secret, tractar l'arrós amb molt de carinyo i estar per ell.
Bon profit!!!
Altres receptes
- Ingredients :
- 150 gr. de farina d'ametlla
- 50gr. de farina de nous
- 50gr de farina de avellana torrada
- 200gr. de sucre en pols
- 6 ous
- 50gr. de mantega en pomada
- 1 cullerada de llevat
- 50gr. de farina
- 100gr.de cobertura de xocolate de 70% de cacau
- 30gr de mantega
- Fruita per decorar
- Elaboració :
- Tirarem tots els ingredients al got de la thermomix menos la farina i lo llevat, i programarem 30 seg. a vel.6.
- Tirarem la farina i lo llevat 10 seg. a vel. 5.
- Tirarem la pasta del got a un motlle de silicona amb forma de cor d'uns 23 cm. i hu col-loquem al forn durant uns 30 minuts. Comprovarem si esta cuit introduint una agulla al centre i si no hu està deixarem uns minuts més vigilant que no es creme.
Deixem refredar el pastís i desmotllem.
A un bol col-loquem lo xocolate i la mantega i calentem al bany maria.
Anirem remenant fins la seva dissolució i tirarem pel damunt del pastís.
Decorarem amb fruites i deixarem refredar a la nevera.
BON PROFIT!!!
Altres receptes
- Ingredients :
- 1 litre de suc de taronja
- 20 galetes tipo maria dorada
- 15 gr de Agar-Agar
- cacau en pols
- mermelada de fresa
- 20 gr. de mantega
- copes de vidre tipus còctel
- Elaboració :
- Exprimirem les taronges fins obtindre un litre de suc natural i lo reservem.
Triturem les galetes( al vostre gust mes o menys triturades) i les mesclem amb el cacau en pols. Fonem la mantega i ho mesclem amb les galetes. Introduïm aquesta mescla al fons de les copes i pressionem per compactar-ho.
Fiquem lo suc de taronja al foc i el portem a ebullició. El retirem del foc i li afegim per cada 1/2 litres de suc 5 gr. de Agar, remenem bé per dissoldre i tirarem rapidamen aquesta mescla a les copes, sobre una cullera per reduir l'impacte sobre la galeta, ja que en cas contrari la galeta es trenca i surten troços a la superfície.
Ho deixem refredar.
Ara fiquem la mermelada de fresa en un recipient amb 4 cullerades d'aigua i hu triturem amb la batedora i hu colem per obtindre un xarop.
Fiquem lo xarop de fresa al foc i quan esta bullin tirem l'agar , remenem un poc i tirarem sobre la gelatina de taronja.
Quan sigue gelat decorarem al nostre gust, xocolate,fruita. etc.
- BON PROFIT!!!
Altres receptes
- Ingredients :
- 1/2 L d'oli de gira sol
- 1/4 L entre mistela i cassalla
- 2 cullerades soperes de sucre
- 1 llima rallada
- sal
- farina
- Elaboració :
- Mescleu tots els ingredients en un bol i aneu tirant farina poc a poc fins que no se vos apegue la massa als dits.
Després aneu fen boletes i aplaneu-les en dos papers d'estrassa.
En la mermelada de carxofa ompliu la massa i doblegueu-la donan-li forma de mitja lluna, i amb els dits aneu doblegan-los per sellar-los.
Es possen al forn a 180º Cfins que estiguin cuit i seguidament els ensucrarem bé.
BON PROFIT!!!
Altres receptes
- Ingredients :
- 800gr de cors de carxofa llimpios
- 400 gr de sucre
- aigua
- Elaboració :
- Se llimpien les carxofes deixant els cors llimpios i tallats en 4 troços.
Al foc tindrem una cassola en aigua bullin que li tirarem les carxofes en 50 gr. de sucre.
quan estiguen cuites les traurem de l'aigua i les passarem per la batedora fins que quede una crema fina.
Tornarem a ficar la crema al foc juntament amb el sucre i bullirem a poc foc fins obtindre la textura desitjada.
Si es necessari afegirem un poc de suc d'elles al moment de col-locar la crema al foc.
L'aigua de les carxofes es pot utilitzar per fer una sopa, o beure com a depurativa.
Altres receptes
- Ingredients:
- 250 gr. de farina
- 1 sobre de llevadura de pa
- 10 gr. de sal
- 25 gr de mantega
- 30 gr. de sucre
- la pell d'una llima
- 1 culleradeta de matafaluga
- 25 cl. de llet
- 40 cl. de anís
- 2 ous
- oli per fregir
- sucre
- Elaboració :
Mesclem a la thermomix la llevadura, 1 ou, la mantega, la sal, el sucre, l'anís,la llet, la matafaluga i la pell de la llima a 4 vel. durant 30 seg..
Afegim la farina tamitzada i mesclem a vel. 2 1/2 uns tres minuts comprobant que la farina estigue ben incorporada i afegim l'altre ou, mesclarem tot 2 min. a vel. 3.
Baixarem tota la masa que quedi per les parets del got i amassarem 4 minuts a vel. espiga. Retirarem la pasta del got i la col-loquem damunt del marbre enfarinat, potser ens farà falta una mica de farina més ( preque la massa no s'enganxe a les mans) per amasar-la bé.
Feu boletes petites i col-locales sobre una safata amb paper de forn. Tapeu-les en un drap humit i col-loqueu-les al forn APAGAT per evitar les corrents d'aire i afavorin la fermentació.
Deixales reposar uns 30 ó 40 mints. i ja es poden fregir amb oli calent( foc moderat) fins que estiguen torrades o amb color tostat.
Treieu els bunyols i fiqueu-los sobre paper absorvent per treure l'excés d'oli
podeu vaporitzar-los ( quan estàn calents) amb anís i després ensucrar-los.
També es pot mesclar canella en pols al sucre.
BON PROFIT !!!
Altres receptes
- Us vull presentar el tresor de la meva cuina, l'or liquid imprecindible per realitzar tots els meus plats; l'oli de les oliveres de la nostra finca d'Ulldecona .
Aquestes oliveres han estat cuidades des de el seu naixement i mimades any rera any fins a la seva recol·lecció ( per cert un treball dur i feixuc i damunt en temps de fret) per aconseguir un be tan preciat i valuós , essencial per la bona elaboració d'aquesta cuina.
Es un oli diferent, el seu color més fosc i la seva aparença més densa es deu a que és un novell, de collita d'enguany.
Amb un gust més saborós, però no de alta graduació.
És molt bo per prendre amb cru, sobre una bona torrada amb tomata o com no amb una bona ensalada ... hummmm excel·lent.
Altres receptes
- font : repostería con thermomix
- ingredients :
- 70 gr de farina d'ametlla
- 250 gr de xocolate de més de 75% de cacau
- 90 gr de llet
- 170 gr de mantega
- 170 gr de sucre
- 4 ous
- 150 gr de farina amb llevat
- sucre fi
- elaboració :
- Introdueix lo xocolate a troços, dona- li 5 cops de turbo i programa 30 seg vel. progressiva 5-7-9. afegeix la llet i programa 1 min., temperatura 40ºc, vel. 3.
Afegeix la mantega i lo sucre i programa 3 min. vel. 6. baixa los restos de les parets , programa 4 min. vel.3 i afegeix 1 a 1 els ous .
Programa 1 min., vel. 6 i afegeix la farina tamitzada pel brocal poc a poc; després afegeix la farina d'ametlla.
Unta el motlle de mantega i tira la mescla realitzada que introduirem al forn precalentat a 180ºc. i que deixarem coure uns 45min.
Anirem punxant lo biscuit amb una agulla fins que surti llimpia, que serà quant estarà cuit.
un cop gelat li tirarem sucre glas pel damunt, o el que més ens agrade.
Bon profit!!!
Altres receptes
-ingredients :
- 2 lts. aigua
- 1 kl. d'olives negres "sevillenques"
- 1 cullerada de sal
- 1 rameta de Frígola
- 2 llimes
- 1 cassola
- elaboració :
- Deixar l'aigua al foc fins que arranque lo bull, col-locarem la sal i tirarem les olives durant 5 minuts, després les escorrem bé i quant estan aixutes es tira lo suc d'una llima pel damunt i es tallarà l'altra tiran-la pel damunt, les remenarem bé i ja estan.
- A la nevera es mantindran fins un mes.
- bon profit!!!
Altres receptes
- Ingredients :
- 1 llop de 2 kg ( pescat a l' encanyissada )
- 1/2 L. de caldo d peix
- 8 llagostins de la Ràpita
- 20 grumols
- 1 ceba
- 12 ametlles torrades
- 1 panet torrat
- 1 tomata
- 2 alls
- pimentó dolç
- sal
- farina
- 1 gotet de vi blanc
- oli d'oliva
- 1 cassola de terra
- julivert
- Elaboració :
-Agafarem lo llop net i lo tallarem a rodanxes generoses, el salarem i el reservarem a una safata. A una cassola de terra amb oli fregirem els llagostins i els retirarem a un plat. Desprès enfarinem el peix i lo fregirem una mica i el reservarem amb els llagostins, a continuació tirarem la ceba tallada petita per fregir-la be; mentrestant farem una picada amb all, tomata, julivert, les ametlles i lo pa rallat i ho tirarem a la ceba. Quan estigui la picada sofregida, tirarem lo vi blanc i la meitat del caldo de peix i deixarem bullir fins reduir a la meitat.
A continuació es tira lo peix i els llagostins fins coures be, uns 10 min. aprox.
Tirarem els grumols i esperem que estiguen oberts , tancarem el foc i servirem ràpidament.
Bon profit !!!
Altres receptes