BESCUIT DE "LES CARMELITAS DE SEVILLA"
Per Francesc Estorach 11:25 cocs , Dolços , Postres
Avui presento una recepta que per casualitat va fer cap a les meves mans, es mes la recepta i la massa mare que l’acompanyava.
Es una forma molt Antigua d’elaborar un bescuit i es diu que la persona que et dona lo got amb la massa mare et desitjava sort i salut.
Es requereixen deu dies per la elaboració del bescuit, i no utilitzarem la batedora ni la nevera ni aparell elèctrics.
La tradició diu que la massa te la tenen que regalar i que es te que començar la seva elaboració en dijous, per a que estigui llest lo dissabte de la pròxima setmana.
DIJOUS : es tira la massa mare a un recipient mes gran i s’afegeix un got de sucre i un de farina. NO ES MESCLA.
DIVENDRES: es mescla tot be en una cullera.
DISSABTE: NO ES TOCA.
DIUMENGE: NO ES TOCA.
DILLUNS: s’afegeix un got de llet, un de sucre i un de farina. NO ES MESCLA.
DIMARTS: es mescla tot en una cullera.
DIMECRES: NO ES TOCA.
DIJOUS: NO ES TOCA.
DIVENDRES: NO ES TOCA.
DISSABTE: s’aparten tres gots de massa obtinguda( massa mare) i seran entregades a tres persones que els vulgues desitja sort i salut.
Al resto de la massa li afegirem :
- 2 gots de farina.
- 1 o ½ de sucre, segons el gust.
- 1 got d’oli d’oliva.
- 1 got de llet.
- 1 got de nous.
- 1 got de panses sense os.
- 1 sobre de llevat.
- 2 ous.
- 1 polsim de sal.
- 1 cullerada de vainilla.
- 1 mansana trossejada.
- La ratlladura d’una taronja.
Es mescla tot en una cullera i desprès es col·loca al forn a 180º C durant 40 o 45 minuts.
Mirarem si es cuit en un ganivet i si esta be el traurem del forn.
Lo got jo el vaig utilitzar de 200 cc, i ja es veu que no vaig enfarinar les panses.
Bon profit !!