Ingredients :
- 2 cebes tendres.
- 25 g de mantega.
- 150 g de llet.
- 30 g de llevat fresc.
- 1 ou.
- ¼ de kg de farina.
- Sal.
- Bacon fumat.
- Tomates seques.
Elaboració:
Neteja i talla les cebes, les courem a una paella amb mantega fins que siguin daurades.
escalfem una mica la llet i li afegim lo llevat remenant fins que es dissolgui.
Lo bacon i les tomates les tallarem ben finets.
Mesclem l’ou, la farina, la ceba, lo bacon, les tomates i la sal i des pres afegirem la llet i lo llevat poc a poc i amassarem amb les mans fins que obtindrem una massa homogènia.
Agafem la massa i la tallem en forma de barres petites i les col·loquem a una safata, deixarem que la massa fermente i doble el seu volum (el temps dependrà de la temperatura ambient).
Escalfem lo forn a 160Cº i quant es calent introduïm les safates uns 10 o 12 minuts fins que siguin cuits. Un cop cuits, retirem les barres del forn i les tallem en forma de carquinyolis i tornem a enfornar un minuts mes fins que estiguen daurades i cruixents.
Retirar del forn i deixar refredar sobre una reixa. Un cop freds, encara que son salats es poden acompanyar amb una melmelada de préssec amb maracuya com varem fer nosaltres.
Bon profit !!!