ESCLAVA DE PERNIL D'ÀNEC AMB PÈSOLS SALTEJATS I OU TRUFAT
Per Francesc Estorach 01:57 Carn , Entrants i verdura , Salats
Per elabora la roca de pa.
Ingredients :
- 75 g de farina.
- 6 cullerades soperes d’aigua. Aprox.
- 1 polsim de sal.
Elaboració.
Mesclem tot en un bol i amassem bé fins aconseguir una massa homogènia.
Deixem reposar 10 minuts i passat aquest temps l’estirem amb un curró fins aconseguir una lamina ben fina, com mes fina millor.
Escalfarem el forn a 160º C , donem la forma desitjada a la lamina i enfornarem vigilant-la per que quedi torrat però no se’ns cremi.
Per cuinar els pèsols.
Ingredients:
- pèsols.
- Ceba.
- Mantega.
- Sal.
- Oli.
Elaboració:
Agafem els pèsols i els bullim al vapor fins que estiguen cuits. Reservem.
En una cassola posem un bon rajolí d’oli d’oliva i una culleradeta de mantega, tallem la ceba i l’afegim a la cassola, la saltegem, quant sigui cuita afegim els pèsols i els saltegem be. Reservem.
L’esclava de pernil d’ànec.
Ingredients:
- Un paquet de pernil d’ànec.
- Un pals de pinxo.
Elaboració:
Agafem una llesqueta de pernil d’ànec i amb l’ajut d’un tros de pal de pinxo i farem la forma que s’aprecia a la foto. Anem col·locant les tallades a una paella i quant i son totes els posarem pes damunt per que no es dobleguin i els courem un parell de minuts per fer-lo cruixent.
Reservem a sobre de paper de cuina per treure-li l’excés d’oli.
A una paella amb oli courem l’ou ferrat, li ratllarem trufa per sobre quant encara sigui calent.
A la mateixa paella de fer l’ou fregirem unes patetes violeta que tindrem preparades en forma de xips.
Muntatge del plat.
Ens mirem la forma de la roca de pa i on ens sembli millor començarem a muntar l’esclava de pernil d’ànec enganxant les tallades i fent la forma amb l’ajuda d’un cercle d’emplatar.
Un cop feta l’omplim de pèsols saltejats amb ceba i a sobre l’ou ferrat.
A l’altre extrem afegim els xips de patates per que ens sembla lo millor acompanyament a l’ou ferrat.
Bon profit!!!
Amb aquesta recepta participo al concurs que a organitzat la dolors del bloc de cuina de la dolorss i lo patrocinador es ebregust.com