MACARRONS AMB SALTEJATS DE BOLETS I OLI DE TÒFONA
Per Francesc Estorach 12:09 Entrants i verdura , pasta , Salats
Amb
aquesta recepta participo en Memòries
d’una cuinera.
Ingredients:
<!--[if !supportLists]-->-
<!--[endif]-->400 gr.
de macarrons.
<!--[if !supportLists]-->-
<!--[endif]-->Una ceba morada.
<!--[if !supportLists]-->-
<!--[endif]-->Una ceba
tendra.
<!--[if !supportLists]-->-
<!--[endif]-->Una ceba
normal.
<!--[if !supportLists]-->-
<!--[endif]-->200 gr.
de morenetes (en el meu cas les tinc congelades amb l’oli de la seva cocció).
<!--[if !supportLists]-->-
<!--[endif]-->200 gr.
de xampinyons Portobello.
<!--[if !supportLists]-->-
<!--[endif]-->200 gr.
de xampinyons.
<!--[if !supportLists]-->-
<!--[endif]-->200 gr.
de Gírgoles.
<!--[if !supportLists]-->-
<!--[endif]-->Una
tòfona.
<!--[if !supportLists]-->-
<!--[endif]-->Oli.
<!--[if !supportLists]-->-
<!--[endif]-->Mantega.
<!--[if !supportLists]-->-
<!--[endif]-->Oli de
tòfona.
Elaboració:
Comencen
bullim els macarrons amb aigua i sal, quan l’aigua bull, tirem la pasta i la
coem segons les instruccions del fabricant.
Trinxem
totes les cebes petites (no massa per que ens interessa que es vegin els
trossets), i les aboquem a una paella amb oli i una cullerada de mantega. Les
sofreixi’m be, aboquem tots els bolets trinxats excepte les morenetes que ja
tenim cuites.
Escorrem
la pasta i reservem part de l’aigua de la cocció per a després.
Aboquem
les morenetes (les quals haurem escorregut del seu oli i el reservarem per a
després) a la paella i saltegem tot una
estona fins que s’evaporin part de l’aigua que solten els bolets.
Agafem
una cassola amb una mica de mantega i l’oli escorregut de les morenetes,
aboquem la pasta i la mescla de bolets i ceba i unes tres o quatre cullerades
de l’aigua de la cocció, remenem i deixem una estoneta a foc baix per que
s’ajunten els sabors.
Emplatem,
ratllem uns encenalls de tòfona per sobre el plat i tirem un rajolí d’oli de
tòfona.
BON
PROFIT!!!!