Ingredients:
-
1 kilo de carn de vedella tallada a filets finets. (en lo meu cas
tall rodó)
-
4 alls.
-
5 tomates de penjar.
-
un grapadet d'ametlles torrades.
-
un grapat de julivert.
-
una rama de farigola.
-
una dotzena de rovellons.
-
dos ous.
-
sal i oli.
Elaboració:
-
Es salpebra los filets de carn, es passen per l'ou batut i desprès
pel pa rallat i es marca.
En
un morter farem la picada de julivert, all, les tomates rostides i
les ametlles, tot ben picat.
Després,
a la cassola que em rostit la carn, li tirarem la picada. Un cop
sofregida li afegirem los rovellons i una mica d'aigua per que no
s'agarre a la cassola.
Quant
arrenqui el bull li afegirem la carn, la rameta de farigola i la sal
al gust.
Deixarem
bullir un moment i ja es pot servir.
Ja
veureu com la salsa queda molt gustosa, aixo es degut a que em
arrebossat la carn amb ou i pa rallat i em rostit les tomates.
BON
PROFIT!!!!!
Altres receptes
Ingredients:
-
Un parell o tres de ceps.
-
Farina.
-
Un parell d'ous.
-
Pa rallat.
-
Oli.
Elaboració:
-
Netejarem
els ceps i els filetejarem no molt fins, de uns tres o quatre
mil·límetres, i
els
salpebrem.
-
Passarem les làmines
de
ceps
per la farina després per l'ou i finalment pel pa rallat.
-
Tot seguit escalfarem
l'oli a una paella i quant sigui ben calent començarem a fregir-los.
-
S'han de menjar ben calents.
-
Com
podeu comprovar aquesta recepta es molt senzilla de realitzar però
no per aixo deixa de ser bonissima.
BON
PROFIT!!!!!
Altres receptes
Ingredients:
-
200 g de pernil picat, (jo, aprofito els retalls de pernil pròxims a
l'os).
-
80 g de ceba picada.
-
50 g d'oli d'oliva.
-
100 g de mantega.
-
150 g de farina.
-
200 ml de nata.
-
150 ml de brou d'au suau.
-
450 ml de llet aprox.
-
nou moscada.
-
pa ratllat.
-
ou.
-
sal.
Elaboració:
-
Traiem
els retalls de pernil de l'os i els esmicolen en la picadora però
sense fer un puré.
- En una paella posem l'oli i la mantega, sofregim la
ceba tallada ben petita fins que estigui cuita, afegim la farina i
remenem bé, deixarem que es torri (la farina) per que no tingui gust
de crua.
- Seguidament afegim la nata , el brou i la llet a poc
a poc i sense deixar de remenar per desfer tots els grumolls. Remenem
constantment per que vagi espessint (em de tenir en compte que fem
croquetes i per tant la massa ha de ser ben espesa) , llavors ratllem
la nou moscada i afegim el pernil, remenem be per incorporar-lo a la
beixamel.
- Quan la massa es ben espessa l'aboquem a una safata i
la tapem amb film tenint en compte de que toqui a la farsa per que no
es resseque.
- Deixem reposar unes 10 hores a la nevera per refredar
la massa.
- Amb dues
culleres (o amb les mans) farem les croquetes i les reservarem.
- A l'hora d'arrebossar primer passem per la farina,
després per ou batut i després pel pa ratllat i ja es poden fregir.
- Un petit truco: si un cop arrebossades amb el pa les
posem una mitja hora al congelador, agafem cos, quedem de forma més
bonica i no es desfan tant al moment de fregir-les.
BON
PROFIT!!!!!
Altres receptes