SEPIA EN CARXOFES I FABETES
Hola!! Desprès d’una llarga temporada absent, ja torno a ser aquí.
No he passat una bona temporada, tenia la moral una mica baixa i algun que altre problema informàtic de conecció (estan arreglant unes línees i tenim molts errors de conecció , es penja l’ordenador,etc) però això es aigua passada i aquí torno a estar per continuar amb tots vosaltres.
Si bé aquest “paron informàtic-emocional” ha estat real no ha segut a nivell pràctic ja que he continuat preparant plats e investigant noves receptes, així que ara ens posarem “manos a la massa” e intentarem recuperar el temps perdut.
Ingredients:
- 4 carxofes.
- ½ kg. de sípia.
- 1 pot de faves baby.
- 1 rameta de julivert.
- 1 tomata.
- 1 all.
- 7 o 8 grans de pebre.
- 1 cullerada de pebre roig.
- ½ gotet de vermut rapitenc.
- Oli.
- Sal.
Elaboració:
Netegeu les carxofes i les talleu en 8 trossets, les reserveu en un bol amb aigua i la branca de julivert per que no s’oxiden.
Netegem la sípia i la tallem a trossos petits.
En una cassola de terra col·loquem l’oli, la sípia, les carxofes escorregudes, la branca de julivert, les faves, els grans de pebre i l’all laminat.
Posem la cassola a foc suau.
Vigilem la cocció i anem remenant.
La sípia anirà soltant aigua que ens servirà per la cocció.
Al cap d’uns 10 minuts més o menys li afegim la tomata trossejada i el rajolí de rapitenc ( es típic d’aquesta zona, però es tracta de un vermut negre a granel).
Anem remenant i comproveu la cocció de la sípia, rectificarem de sal si es necessari.
En cas de que ens quedéssim sense suc anirem afegint un rajolí d’aigua.
BON PROFIT!!!
0 comentarios