SEPIA EN CARXOFES I FABETES

Per 15:48 , , ,

Hola!!  Desprès d’una llarga temporada absent, ja torno a ser  aquí.

No he passat una bona temporada, tenia la moral una mica baixa i algun que altre problema informàtic de conecció (estan arreglant unes línees i tenim molts errors de conecció , es penja l’ordenador,etc) però això es aigua passada i aquí torno a estar per continuar amb tots vosaltres.

Si bé aquest “paron informàtic-emocional” ha estat real no ha segut a nivell pràctic ja que he continuat preparant plats e investigant noves receptes, així que ara ens posarem “manos a la massa” e intentarem recuperar el temps perdut.








Ingredients:

-          4 carxofes.
-          ½ kg. de sípia.
-          1 pot de faves baby.
-          1 rameta de julivert.
-          1 tomata.
-          1 all.
-          7 o 8 grans de pebre.
-          1 cullerada de pebre roig.
-          ½ gotet de vermut rapitenc.
-          Oli.
-          Sal.












Elaboració:

Netegeu les carxofes i les talleu en 8 trossets, les reserveu en un bol amb aigua i la branca de julivert per que no s’oxiden.

Netegem la sípia i la tallem a trossos  petits.

En una cassola de terra col·loquem l’oli, la sípia, les carxofes escorregudes, la branca de julivert, les faves, els grans de pebre i l’all laminat.

Posem la cassola a foc suau.

Vigilem la cocció i anem remenant.

La sípia anirà soltant aigua que ens servirà per la cocció.

Al cap d’uns 10 minuts més o menys li afegim la tomata trossejada i el rajolí de rapitenc ( es típic d’aquesta zona, però es tracta de un vermut negre a granel).

Anem remenant i comproveu la cocció de la sípia, rectificarem de sal si es necessari.

En cas de que ens quedéssim sense suc anirem afegint un rajolí d’aigua.


BON PROFIT!!!  

Altres receptes

0 comentarios