BUNYOLS DE VENT A L'ANÍS
Ja ha passat el carnaval i per tant arriba el temps de la quaresma i amb ella la tradició de menjar abadejo i bunyols de quaresma.
Els aparadors s’omplen d’aquest dolços amb les seves diferents presentacions, els tradicionals de vent, de crema, amb fruita i mes atrevits com poden ser de xocolata.
Jo aquest cop vos presento els de anís i els propers dies els aniré preparant amb altres variants. Sempre que tingui temps de fer-los alguna foto antes de que desapareguin.
La massa escollida per realitzar aquest bunyols es la choux.
Ingredients:
- 250 ml. aigua
- 250 g farina
- 175 g mantega
- 2,5 g de sal
- 6 ous
- 6 g de llevat en pols.
- 1 got de anís.
- sucre o sucre fi.
Elaboració:
Poseu l’aigua, la mantega i la sal en un cassó al foc.
Quan l'aigua bulli i la mantega s'hagi fos, afegiu d'un sol cop tota la farina i lo llevat i deixeu-la coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa, es separi de les parets del cassó.
Llavors, a fora del foc, afegiu un ou i remeneu fins que quedi homogeni, així, fins a afegir-hi tots sis ous i, ja tindreu la massa dels bunyols.
A una paella col·loquem oli de gira-sol a escalfar i amb l’ajut de dos culleres anem fen boletes de massa i tirem a l’oli quant sigui ben calent.
Veurem que a l’instant creixen i es van coent.
Quant son ben daurats es retiren de la paella i es col·loquen damunt del paper absorbent.
Es banyarem amb anís i els passarem per sucre o els tirarem sucre fi per damunt.
Bon profit !!!
14 comentarios
m´encanta l´anís, te que estar bonissim!!!
ResponEliminaBon dia Francesc, acaben de recomanar el teu blog al Mon a RAC1! Moltes felicitats!
ResponEliminaEm fa molta gràcia quan recomanen un blog conegut
Petons i bon cap de setmana
Quina bona pinta!! Amb anis molt bo! petons
ResponEliminaBenvingut al club dels "RAC1-anunciats"....company, jeje.
ResponEliminaI què bons oi?
ResponEliminaEi! ja m'he fet seguidora teva! Segur que avui se't dispararan les visites al bloc.
ResponEliminaEnhorabona per la teva menció a RAC1! El bloc s'ho mereix!!
ResponEliminaUna abraçada!
Eduard.
(De plat en plat)
Mmmm...han de ser boníssims!!!! Igual m'animo aquest cap de setmana i els faig!!!!Amb el toquet de l'anís han de ser...deliciosos....
ResponEliminaUna abraçada,
Olga
moltissimes gracies a tots, primer per lo de rac1, com podeu imaginar-vos em va fer molta il.lusió.
ResponEliminai com no pel bunyols, i realment son excelents,amb aquesta pasta es la primer cop que en faix, pero no la ultima.
una abraçada a tots.
Francesc. Molt bons aquest bunyols
ResponEliminaBona cuina
Molts bons aquests bunyols!! A mi també m'encanten els que es fan amb massa choux.
ResponEliminaEnhorabuena por la receta, se ve rica y deliciosa y sobre todo, por tu blog, me encanta, tienes unas recetas que me han encantado. Me hago seguidora tuya. Si quieres puedes pasarte por mi blog
ResponEliminahttp://a-pedir-de-boca.blogspot.com/ y si te gusta me dejas un comentario, te haces seguidor, lo que tu desees.
Besos.
Holaaaa!! Francesc.. Ya estoy aquiiii..(jeejjee).
ResponEliminaQue Buñuelos mas buenoos y con ese toque de Anis.. Geniales.
Espero que te guste la Coca a mi me gusto mucho su Sabor..
Gracias por tu comentario en mi Blog.
He estado mirando y tienes cosas muy ricas. Asi que me quedo por aquiiii!!
(jejejej).
Adeuuuu!!
Bona tarda !Estic visquent a Madrid i us podeu imaginar que aquí molta "torrija" però bunyols de quaresma. Ahir vaig fer la recepta seguint les teves indicacions, vaig afegir anís i han sortit fantàstics. Per això Gràcies per compartir-ho amb tots
ResponElimina