SÍPIA AMB SALSA D'AMETLLA

Per 08:13 , ,

Aquesta recepta es típica de les terres de l’Ebre i ara que estem en plena temporada de carxofes no podem deixar-la de fer.


Ingredients:


-          2 sípies de uns 350 g cadascuna.
-          4 carxofes.
-          50 g de farina d’ametlla.
-          Alls
-          Julivert.
-          Oli d’oliva.










Elaboració:



Netegem les sípies i les tallem a trossos.

Netejarem també la salsa de la sípia i la reservem.

A una cassola afegim els trossos de les sípies i la salsa i els cobrim d’aigua i salem, on les tindrem bullin.

Mentrestant netegem les carxofes i les tallem a trossos i quant la sípia faci uns 20 minuts li afegim les carxofes i les deixem coure.

Un cop cuites les carxofes i es tira la picada d’all i julivert i uns 40 g de farina d’ametlla i es deixa coure uns 5 o 6 minuts, temps per coure la picada i s’apaga el foc.

Com podeu observar no li em tirat l’oli, un cop tot cuit i el foc apagat es quan  es tira pel damunt un rajolí d’oli i es remena.

Es deixa reposar uns minuts i ja es pot servir.


Les primeres vegades es te que tindre una mica de comte amb la farina d’ametlla, vos recomano que mes aviat en tireu poca, per no espessir massa la salsa.



Bon profit!!!  

Altres receptes

3 comentarios

  1. Aquest platillo ha de ser un espectacle de sabors, boníssim!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Excel.lent. M'agrada aquest tipus de combinacions.

    ResponElimina
  3. ara fa dies que no en mengem a casa! ja se com la cuinaré la ropera vegada. Petonets Francesc!

    ResponElimina