ABADEJO AL ROMESCO I PASTA DE FULL
Ara per Setmana Santa, el Divendres Sant a casa de la meva mare es segueix la tradició i no ens deixa menjar carn (es un acte indiscutible tant per a grans com menuts) i sempre te per costum cuinar abadejo estofat amb ous bullits i carxofes.
Jo el trobo molt bo aquest plat, però no suporto saber d’un any per a l’altre que’l menjaré aquell dia. Després d’algunes “discussions” amb ella (dic discussions per dir algo) va decidir que aquest dia cuines jo el que vulgues (mira ella que viva així s’estalvia la feia je je ), i així recau sobre mi el repte fer un plat amb un toc innovador i sense sortir de les tradicions de menjar abadejo.
Aquí vos deixo la recepta que tinc preparada per aquest any.
Ingredients:
- Abadejo dessalat.
- Calçots.
- Pasta de full.
- Dos carxofes.
- Dos carlotes.
- Salsa romesco.
- Un ou.
Elaboració:
Per elaborar aquest plat tindrem uns lloms d’abadejo dessalats prèviament.
A part netegem els calçots i les carxofes i les tallarem petites per saltejar-los, reservarem.
Les carlotes les netegem i fem a tires d’uns cinc cm. que escaldarem a una cassoleta amb aigua bullin amb sal uns cinc minuts fins que siguin al dente.
Per l’altra banda a una paella li afegim un rajolí d’oli li tirem els calçots i les carxofes, salem i anem remenant fins que sigui cuit. Es treu del foc i es cola per treure l’excés d’oli.
Llavors amb una planxa ben calenta cuinarem el peix un minut per cada banda.
Quant tenim tots els ingredients cuits agafem la pasta de full i amb un motlle de cartró en forma de peix fet per natros anirem tallant la massa tenint en compte de fer la
part de damunt un parell de cm. mes gran per poder col·locar lo farcit i no tenir problemes a l’hora de tancar-lo..
Quant estigué tot tallat els anirem omplin amb els ingredients acabant amb una cullerada de salsa de romesco per damunt, i ja podreu col·locar la part de dalt tenint en compte de pintar amb l’ou batut els costats per que s’apegui la massa.
Un cop tapat farem uns talls i tornarem a pintar en ou per que quedi mes bonic.
Enfornarem fins que la pasta de full sigui cuita a uns 190 graus.
Bon profit!!!
4 comentarios
Guuauu!! Que buena pintaaaaa!!
ResponEliminaTe ha quedao doradito,doradito.
Un Saludo.
quins peixets més macos Francesc!!! petonets
ResponEliminaOstres Fraancesc a part de bo, quedea molt maco amb aquesta presentació.Petonets
ResponEliminam´agraden tots els plats de semana santa, aquest l´he de probar!!!!
ResponElimina