VEDELLA ESTOFADA

Per 00:42 ,



Aquesta temporada anirem descobrint peces de carn poc conegudes però de primera qualitat i anirem agafant peces econòmiques pel temps de crisis que correm.    
Vos invito a conèixer-les i que sigui de gust.  

Tota la carn que utilitzo al meu bloc es adquirida a la carnisseria Teresa del mercat central de Tortosa. Si busqueu algun tipus de carn Teresa vos informarà de com podeu cuinar-la o simplement si es la millor per elaborar aquest plat que voleu fer.









Aquesta peça de carn  com moltes que no coneixíem ens les va recomanar ella i son peces que son molt bones per fer aquest tipus de menjar i son mes econòmiques que altres conegudes, però quant son cuinades es converteixen en un estofat molt bo.
Ara farem un estofat en una peça que per molts es coneguda però per altres no, proveu-la i ja en direu com esta.

Res mes sols dir-vos que aquesta tant guapa que surt a la foto es la meva sogra.


Ingredients:

-          1 k de carn de vedella(  el manto de la reina).
-          4 ó 5 patates.
-          1 ceba.
-          2 grans d’all.
-          1 fulla de llorer.
-          1 rameta de julivert.
-          5 ò 6 llavors de cardamom.
-          Un parell de claus.
-          Conyac per cuinar.
-          Canyella en pols.
-          Sal.
-          Aigua.
-          Oli.






Elaboració:

Talleu la carn en trossos, peleu i talleu les patates en una mida similar a la carn.
Agafeu l’olla rapida, tirem un rajolí oli i quant sigui calent li afegim la carn i les patates, li pegarem quatre voltes.

Afegirem la ceba, els alls, lo llorer, lo julivert i totes les especies i remenarem uns moments.







Afegirem un gotet de conyac i un bon got d’aigua i deixem arrancar el bull.
Tirarem la sal i taparem l’olla.

Quant l’olla comença a xiular deixarem uns 14 minuts.
Un cop l’olla destapada rectifiquem de sal i mirem si la carn esta cuita i ja podrem emplatar.


Bon profit !!!












Altres receptes

1 comentarios

  1. No havía sentit a anomenar mai el nom d'aquesta vedella: El manto de la Reina!!
    T'ha quedat fantastic aquest plat.
    QUIN BON ASPECTE!!
    FELICITATS:)

    ResponElimina