DIJOUS JARDER I MENJAR BLANC
Avui es dijous jarder i es mitja festa. Quan érem joves
aquesta tarda anàvem d’excursió a l’ermita de mig camí a menjar-nos el
tradicional bocadillo de truita en
llonganiça i a buscar estrelletes (uns fòssils petitets en forma
d’estrelleta, que eren súper abundants i que ara ja no s’entroven), ara la tradició continua però a mitges. Els joves
continuen reunint-se per berenar però la festa a canviat.
Natros ja tenim una edat i unes obligacions per la
qual cosa el “bocata” de truita quedarà aplaçat per al fi de setmana però no
renunciarem a les postres: MENJAR BLANC.
A casa el menjar blanc sempre s’ha fet en farina d’arròs
NOMEN, però ara fa poc varem assistir a un curs de cuina on el mestre pastisser
Pere el va fer en farina de panís i ens va explicar que així es fa a les
pastisseries per poder desemmotllar les terrines i poder-les decorar. Natros no havíem provat
mai però “somi mans a l’obra” per provar que no quedi.
Ingredients:
- 1 litre de llet.
-
250 gr.
de sucre (per al meu gust queda massa dolç el pròxim cop en ficaré 200 gr.)
-
100 gr.
de midó de panís (La Maicena de tota la vida).
-
Una
branca de canella i la pell d’una llimona per infusionar la llet.
-
Opcional:
un grapadet de xocolata de cobertura per fer el menjar negre (de xocolata).
Elaboració:
Posem la llet a bullir amb la branca de canella, la
pell de llimona i el sucre.
A part desfem el midó de panís en una miqueta de llet
freda, la necessària per poder desfer-la (una mica a ull).
Quan la llet bull, trèiem la branca de canella i la
pell de llimona i afegim poc a poc i sense parar de remenar el midó desfet.
Remenem constantment fins que espesi, VIGILEU que no es cremi si no
amarguejarà. El traiem foc i el repartim en copes, es posa en nevera per que es
refredi. Al moment de servir tirem una mica de canella en pols.
Altres opcions: Un cop el menjar blanc cuit el dividim
en dues parts i a una li afegim el grapadet de xocolata i remenem be fins que
quedi completament incorporat, així obtenim menjar blanc de xocolata. Aquí us
deixo uns exemples, aquest es per llaminers.
BON PROFIT!!!!!
3 comentarios
No he menjat mai "menjar blanc".....serà qüestió de fer-ho per primera vegada!!!!
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
que bo és el menjar blanc eh... mira, aquest cap de setmana segur que aprofito. Una abraçada!
ResponEliminaNosaltres també anavem amb el cole a menjar l'entrepà de truita! quins records...
ResponEliminaNo sabia que també era típic d'avui el menjar blanc!
ptns!!