DIJOUS JARDER I MENJAR BLANC

Per 09:50



Avui es dijous jarder i es mitja festa. Quan érem joves aquesta tarda anàvem d’excursió a l’ermita de mig camí a menjar-nos el tradicional  bocadillo de truita en llonganiça  i a buscar estrelletes (uns fòssils petitets en forma d’estrelleta, que eren súper abundants i que ara ja no s’entroven), ara la tradició continua però a mitges. Els joves continuen reunint-se per berenar però la festa a canviat.


Natros ja tenim una edat i unes obligacions per la qual cosa el “bocata” de truita quedarà aplaçat per al fi de setmana però no renunciarem a les postres: MENJAR BLANC.


A casa el menjar blanc sempre s’ha fet en farina d’arròs NOMEN, però ara fa poc varem assistir a un curs de cuina on el mestre pastisser Pere el va fer en farina de panís i ens va explicar que així es fa a les pastisseries per poder desemmotllar les terrines i   poder-les decorar. Natros no havíem provat mai però “somi mans a l’obra” per provar que no quedi.




Ingredients:


- 1 litre de llet.

-         250 gr. de sucre (per al meu gust queda massa dolç el pròxim cop en ficaré 200 gr.)

-         100 gr. de midó de panís (La Maicena de tota la vida).

-         Una branca de canella i la pell d’una llimona per infusionar la llet.

-         Opcional: un grapadet de xocolata de cobertura per fer el menjar negre (de xocolata).









Elaboració:


Posem la llet a bullir amb la branca de canella, la pell de llimona i el sucre.


A part desfem el midó de panís en una miqueta de llet freda, la necessària per poder desfer-la (una mica a ull).

Quan la llet bull, trèiem la branca de canella i la pell de llimona i afegim poc a poc i sense parar de remenar el midó desfet. Remenem constantment fins que espesi, VIGILEU que no es cremi si no amarguejarà. El traiem foc i el repartim en copes, es posa en nevera per que es refredi. Al moment de servir tirem una mica de canella en pols.






Altres opcions: Un cop el menjar blanc cuit el dividim en dues parts i a una li afegim el grapadet de xocolata i remenem be fins que quedi completament incorporat, així obtenim menjar blanc de xocolata. Aquí us deixo uns exemples, aquest es per llaminers.


BON PROFIT!!!!!





















Altres receptes

3 comentarios

  1. No he menjat mai "menjar blanc".....serà qüestió de fer-ho per primera vegada!!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. que bo és el menjar blanc eh... mira, aquest cap de setmana segur que aprofito. Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Nosaltres també anavem amb el cole a menjar l'entrepà de truita! quins records...
    No sabia que també era típic d'avui el menjar blanc!
    ptns!!

    ResponElimina