MELMELADA DE TARONJA AMARGA

Per 14:57 ,



Aquesta recepta me la va donar una bona amiga francesa,Georgette, (que em va dir que aquesta recepta anava passant de mares a filles en la seva família), es una recepta una mica laboriosa però val la pena de fer.


Ingredients:

-          Un 60% de taronges amargues.

-          Un 40% de taronges normals .

-          Sucre.


Elaboració:

-          Agafem i amb un pelador pelem totes les taronges (sols la part taronja que no hi hagi res de blanc) i reservem les pells.

-          Després agafem les taronges i les exprimim. Reservem el suc i les polpes, així com els pinyols .

-          Separem els pinyols de les polpes i els fiquem al interior d’un saquet.

-          Fiqueu en un recipient tapat: el suc, les pells,  la polpa de les taronges i el saquet amb els pinyols i ho reservem a la nevera per un temps de 24 hores.

-          Passat aquets temps , ho fiquem tot en una olla a bullir fins que al prémer un tros de pell entre els dits es trobi blaneta.

-          Pararem el foc i traurem el saquet amb els pinyols de taronja i l’escorrerem bé perquè solti tota la gelatina que fa,(és un treball una mica pringós però val la pena ).

-          Tapem l’olla i la deixem reposar un altre període de 24 hores.

-          El tercer dia, afegirem 800 g de sucre per kilogram de taronja i ho tornarem a fer bullir tot junt una estona per que es desfaci el sucre, comprovarem el sabor, tenint en compte que es tracta de melmelada de taronja amarga.

-          Quan estigué la melmelada al foc anirem remenant perquè no s’apegui a l’olla.

-          Escaldarem els pots.

-          Omplirem els pots  quan la melmelada encara estigué calenta.

-          Ho taparem bé i col·locarem els pots cap per baix per a que es faci el buit.

-          També, podem bullir els pots durant uns 15 minuts i així es conservaran durant tot l’any.


BON PROFIT!!!

Altres receptes

0 comentarios