BUNYOLS DE VENT A L'ANÍS

Per 12:19 , ,




Ja ha passat el carnaval i per tant arriba el temps de la quaresma i amb ella la tradició de menjar abadejo i bunyols de quaresma.

Els aparadors s’omplen d’aquest dolços amb les seves diferents presentacions, els tradicionals de vent, de crema, amb fruita i  mes atrevits com poden ser de xocolata.

Jo aquest cop vos presento els de anís  i els propers dies els aniré preparant amb altres variants. Sempre que tingui temps de fer-los alguna foto antes de que desapareguin.
 
La massa escollida per realitzar aquest bunyols es la choux.







Ingredients:

-  250 ml. aigua
-  250 g  farina
-  175 g mantega
-  2,5 g de sal
-  6  ous
-  6 g de  llevat en pols.
-  1 got de anís.
-  sucre o sucre fi.









Elaboració:

 

Poseu l’aigua, la mantega i la sal en un cassó al foc.

Quan l'aigua bulli i la mantega s'hagi fos, afegiu d'un sol cop tota la farina i lo llevat i deixeu-la coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa, es separi de les parets del cassó.

Llavors, a fora del foc, afegiu un ou i remeneu fins que quedi homogeni,  així, fins a afegir-hi tots sis ous i,  ja tindreu la massa dels bunyols.

A una paella col·loquem oli de gira-sol a escalfar i amb l’ajut de dos culleres anem fen boletes de massa i tirem a l’oli quant sigui ben calent.

Veurem que a l’instant creixen i es van coent.
Quant son ben daurats es retiren de la paella i es col·loquen damunt del paper absorbent.

Es banyarem amb anís i els passarem per sucre o els tirarem sucre fi per damunt.



Bon profit !!!




















Altres receptes

14 comentarios

  1. m´encanta l´anís, te que estar bonissim!!!

    ResponElimina
  2. Bon dia Francesc, acaben de recomanar el teu blog al Mon a RAC1! Moltes felicitats!
    Em fa molta gràcia quan recomanen un blog conegut
    Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  3. Benvingut al club dels "RAC1-anunciats"....company, jeje.

    ResponElimina
  4. Ei! ja m'he fet seguidora teva! Segur que avui se't dispararan les visites al bloc.

    ResponElimina
  5. Enhorabona per la teva menció a RAC1! El bloc s'ho mereix!!
    Una abraçada!
    Eduard.
    (De plat en plat)

    ResponElimina
  6. Mmmm...han de ser boníssims!!!! Igual m'animo aquest cap de setmana i els faig!!!!Amb el toquet de l'anís han de ser...deliciosos....
    Una abraçada,

    Olga

    ResponElimina
  7. moltissimes gracies a tots, primer per lo de rac1, com podeu imaginar-vos em va fer molta il.lusió.
    i com no pel bunyols, i realment son excelents,amb aquesta pasta es la primer cop que en faix, pero no la ultima.
    una abraçada a tots.

    ResponElimina
  8. Francesc. Molt bons aquest bunyols
    Bona cuina

    ResponElimina
  9. Molts bons aquests bunyols!! A mi també m'encanten els que es fan amb massa choux.

    ResponElimina
  10. Enhorabuena por la receta, se ve rica y deliciosa y sobre todo, por tu blog, me encanta, tienes unas recetas que me han encantado. Me hago seguidora tuya. Si quieres puedes pasarte por mi blog
    http://a-pedir-de-boca.blogspot.com/ y si te gusta me dejas un comentario, te haces seguidor, lo que tu desees.
    Besos.

    ResponElimina
  11. Holaaaa!! Francesc.. Ya estoy aquiiii..(jeejjee).
    Que Buñuelos mas buenoos y con ese toque de Anis.. Geniales.
    Espero que te guste la Coca a mi me gusto mucho su Sabor..
    Gracias por tu comentario en mi Blog.
    He estado mirando y tienes cosas muy ricas. Asi que me quedo por aquiiii!!
    (jejejej).
    Adeuuuu!!

    ResponElimina
  12. Bona tarda !Estic visquent a Madrid i us podeu imaginar que aquí molta "torrija" però bunyols de quaresma. Ahir vaig fer la recepta seguint les teves indicacions, vaig afegir anís i han sortit fantàstics. Per això Gràcies per compartir-ho amb tots

    ResponElimina