ENSALADA DE TOMATES I MOZZARELLA
En aquestes calors que ens esta fen, no ens apeteix gens estar a la cuina, i lo poquet que estem es per no complicar-nos encenent el foc o fen qualsevol plat preparat al forn.
Es tems de tomates i es te que aprofitar, ahir vaig anar amb l’Anna a visitar al seu pare i ens va ensenyar tots els tipus de plantes que esta cultivant al seu hort, es petit però es ple de varietat, carbasses, bajoques, tomates,cogombres, cebes tendres,etc...
Però el que més em va cridar l’atenció va esser la gran varietat de tomates que té,
Aquestes son algunes de les que vaig conèixer: les cherry, les blak cherry, les rio grande, les liguria , les kumato i l’estrella aquest petit hort que son “ el tomate feo” que l’anomenen a Tudela i que n’hi ha que tenen un pes exagerat.
Així hi desprès de veure totes aquelles meravelles , em va vindre al cap una recepta que li vaig veure fer a Jaime oliver i que em va sembla fantastica.
Dons no m’enrotllo mes i vos deixo la recepta.
Ingredients:
- tomates cherry.
- Tomates rio grande.
- Tomates liguria o conr de bou.
- Tomates kumato.
- Tomates blak cherry.
- Tomates valencians.
- Tomates feos.
- 2 formatges mozzarella.
- Oli .
- Reducció de vinagre de modena.
Elaboració:
Tindrem les tomates netes i a la nevera per que es refredin.
Les traurem de la nevera i les anirem tallant a trossos i col·loquen a una bona safata.
Un cop totes les tomates estan ben mesclades li tirarem la sal i l’oli, i tallarem los formatges amb els dits per que quedi mes natural, tirant-los per damunt de les tomates.
Quant anirem a servir tirem lo vinagre per damunt i ja estarà llest per servir.
Si aneu degustant els trossos de diferents classes de tomates i estan recent collides trobareu que cada mos es diferent del anterior des de les més dolços a les més acides.
Bon profit
5 comentarios
Me gusta mucho esta ensalada.
ResponEliminaNo conocía tantas variedades de tomates, qué pasada.
Besos
ostres! quina combinació de tomàquets!!! moltíssimes gràcies pel teu comentari, ets un solet!!! petonets
ResponEliminaAna de clases de tomates hay muchisimas, ahora que lo sabes si vas al mercado y te fijas te daras cuenta. besos
ResponEliminaCarai Francesc quina varietat de tomàquets.
ResponEliminaLes amanides amb formatge m'agraden molt
Bona cuina
Francesc una buena variedad de tomates todos me gustan bueno menos el Kumato y el rio grande por ese nombre no lo conozco, pero la combinacion en esta ensalada lo encuentro genial
ResponEliminasaludos
miquel