GASPATXO D'ESCALIVADA
Ingredients:
- 250 g d’ albergínia escalivada a la brasa.
- 50 g de pebrot verd escalivat a la brasa.
- 2 iogurts naturals.
- 1 pot petit d’olives negres.
- 2 fulls de gelatina.
- Sal.
- Oli d’oliva.
- Cúrcuma.
Mel.
Elaboració:
Primer que res preparem l’oli afegint un parell de culleradetes de cúrcuma a un gotet d’oli i remenem deixant-ho reposar un rato.
Rostim els pebrots i les albergínies a la brasa si es possible si no ho farem al forn, tenint en conte que perdrem l’aroma i el gust de brasa.
Un cop cuits els netejarem i col·locarem les quantitats al got batedor on afegirem els dos iogurts i un polsim de sal triturant-ho tot fins que quedi molt i molt cremós, reservarem a la nevera tapat en paper de film.
El suc de les olives el tirarem a un caso a bullir i mentrestant a un bol d’aigua freda hidratarem la gelatina.
A les olives els traurem l’os i triturarem be afegint-les a l’aigua calenta d’elles, que tenim al foc.
Quant comença a bullir tirem la gelatina i remenem, traiem del foc i deixem gelar a un recipient pla.
Per muntar el plat li col·loquem un poc de gaspatxo i al sobre li afegim unes boletes de gelatina, unes gotes de mel fosa i unes gotes de oli de cúrcuma i ja estarà el plat muntat per servir.
Bon profit!!!
2 comentarios
ostres Francesc! que original! ha de tenir una textura i cremositat fantàstica!!! Moltíssimes gràcie sper participar! molts petonets
ResponEliminaT'he trobat a través del Memòries... trobo que és una aportació molt original! Què bo que ha de ser!
ResponEliminaPetons
Sandra