PASTÍS DE CARBASSA I ARRÒS A LA CANELLA

Per 14:51 , ,




Amb aquesta recepta participo en La recepta del 15:  Carbassa. 


Ingredients:


-     400 gr. de carbassa.
-     2 massanes.
-     75 gr. d’arròs Basmati.
-     50 gr. de mantega.
-     50 gr. de farina d’ametlla.
-     2 culleradetes de canella en pols.
-     150 gr. de sucre.
-     1 cullerada de ratlladura de llimona.
-     2 ous.
-     75 gr. de farina.
      -     1 culleradeta de llevadura en pols







Elaboració:








Pelem la carbassa, retirem les llavors i la tallem en daus regulars.


Posem a coure l’arròs en aigua bullint durant 12 minuts.

Colem  i reservem.

Ratllem les massanes i les mesclem amb la ratlladura de la pell de llimona.

Agafem els daus de carbassa i els saltegem  amb la mantega en una cassola a foc molt lent durant una 15 minuts més o menys (fins que estigui ben tovet).

Un cop fet això ho triturem fins obtenir un puré homogeni. Mesclem l’arròs amb el puré de carbassa. Afegim l’ametlla molta, la canella i les massanes rallades. Ho barregem be tot i afegim la farina i la llevat  tamisada per evitar grumolls.










Separem els rovells de les clares,batem els rovells amb el sucre fins aconseguir que blanquegem i doblen el seu volum i els incorporem a la preparació anterior amb molt de conte i en moviments evolvents. Ara muntem les clares a punt de neu fort i l’afegim a la massa sempre en moviments evolvents per evitar que baixen .








Escalfem el forn a 180ºC.

Engrassem un motlle rodo d’uns 23 cm. i aboquem la massa. Ho enfornem uns 45 minuts, punxem per comprovar que està cuit..

El traiem del forn i l’empolvorarem amb canella. Es pot acompanyar de nata muntada o iogurt.






BON PROFIT!!!!















Altres receptes

6 comentarios

  1. Te molt bona pinta francesc! Cada vegada m'estic aficionant més a les receptes de postre amb arròs i esta m'agrada. La provaré, segur. Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si vols que et digue la veritat,jo no les tenia totes quan vaig començar a fer-la per la mescla d'arrós i carbassa, però et ven aseguro que el resultat es extraordinari, gens empalagosa i amb la canella ummmmm, Moltes gràcies Cinta, una abraçada .

      Elimina
    2. Si vols que et digue la veritat,jo no les tenia totes quan vaig començar a fer-la per la mescla d'arrós i carbassa, però et ven aseguro que el resultat es extraordinari, gens empalagosa i amb la canella ummmmm, Moltes gràcies Cinta, una abraçada .

      Elimina
  2. M'heu fet enveja amb tants cócs de carabassa!!!!Hauré de fer un a veure què tal.....
    Aquest trosset teu....deu estar deliciós!!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  3. Ostre va venir gana i tot!!!! Ara m'hen menjaria un trosset!!!

    ResponElimina
  4. Bones!! he fet cap al teu blog seguint desde la Cuina de l'Olga amb el premi Liebster.
    molt original aquest coc!!
    et seguim!!
    ptns!!

    ResponElimina