PASTÍS DE CARBASSA I ARRÒS A LA CANELLA
Amb
aquesta recepta participo en La recepta
del 15: Carbassa.
Ingredients:
- 400 gr. de carbassa.
- 2
massanes.
- 75 gr.
d’arròs Basmati.
- 50 gr. de
mantega.
- 50 gr. de
farina d’ametlla.
- 2
culleradetes de canella en pols.
- 150 gr.
de sucre.
- 1
cullerada de ratlladura de llimona.
- 2 ous.
- 75 gr. de
farina.
- 1 culleradeta de llevadura en pols
Elaboració:
Pelem
la carbassa, retirem les llavors i la tallem en daus regulars.
Posem
a coure l’arròs en aigua bullint durant 12 minuts.
Colem i reservem.
Ratllem
les massanes i les mesclem amb la ratlladura de la pell de llimona.
Agafem
els daus de carbassa i els saltegem amb
la mantega en una cassola a foc molt lent durant una 15 minuts més o menys
(fins que estigui ben tovet).
Un
cop fet això ho triturem fins obtenir un puré homogeni. Mesclem l’arròs amb el
puré de carbassa. Afegim l’ametlla molta, la canella i les massanes rallades.
Ho barregem be tot i afegim la farina i la llevat tamisada per evitar grumolls.
Separem
els rovells de les clares,batem els rovells amb el sucre fins aconseguir que
blanquegem i doblen el seu volum i els incorporem a la preparació anterior amb
molt de conte i en moviments evolvents. Ara muntem les clares a punt de neu
fort i l’afegim a la massa sempre en moviments evolvents per evitar que baixen
.
Escalfem
el forn a 180ºC.
Engrassem
un motlle rodo d’uns 23 cm. i aboquem la massa. Ho enfornem uns 45 minuts,
punxem per comprovar que està cuit..
El
traiem del forn i l’empolvorarem amb canella. Es pot acompanyar de nata muntada
o iogurt.
BON
PROFIT!!!!
6 comentarios
Te molt bona pinta francesc! Cada vegada m'estic aficionant més a les receptes de postre amb arròs i esta m'agrada. La provaré, segur. Una abraçada
ResponEliminaSi vols que et digue la veritat,jo no les tenia totes quan vaig començar a fer-la per la mescla d'arrós i carbassa, però et ven aseguro que el resultat es extraordinari, gens empalagosa i amb la canella ummmmm, Moltes gràcies Cinta, una abraçada .
EliminaSi vols que et digue la veritat,jo no les tenia totes quan vaig començar a fer-la per la mescla d'arrós i carbassa, però et ven aseguro que el resultat es extraordinari, gens empalagosa i amb la canella ummmmm, Moltes gràcies Cinta, una abraçada .
EliminaM'heu fet enveja amb tants cócs de carabassa!!!!Hauré de fer un a veure què tal.....
ResponEliminaAquest trosset teu....deu estar deliciós!!!!
Salut i petons,
Olga
Ostre va venir gana i tot!!!! Ara m'hen menjaria un trosset!!!
ResponEliminaBones!! he fet cap al teu blog seguint desde la Cuina de l'Olga amb el premi Liebster.
ResponEliminamolt original aquest coc!!
et seguim!!
ptns!!