“TAJIM” DE OSSOBUCO
Ingredients:
-
1 Kg. de
carn de bou Ossobuco (com no, comprada a POLLERIA
Teresa, ella us aconsellarà del millor tall) .
-
300 gr.
de prunes s/pinyol.
-
100 gr.
d’ametlles crues.
-
1 ceba
gran picada.
-
2
culleradetes d’aigua d’azahar.
-
1 rama de
canella.
-
1
culleradeta de canella molta.
-
1
culleradeta sopera de mel.
-
Oli
d’oliva.
-
Sal,
pebre, safrà i gingebre molt.
-
Llavors
de sesam.
Elaboració:
En primer lloc posem les prunes a hidratar en l’aigua
d’azahar i reservem .
En una cassola sofregim la ceba talladeta en un poc
d’oli fins que es torni transparent.
Tallem la carn a daus no molt petits i els afegim a la
cassola amb la ceba, sofregim tot junt.
Afegim la rama de canella i el safrà i removem
contínuament per que no es cremi la ceba i daurem la carn.
Just cobrim la carn d’aigua (no més) i afegim la sal, el pebre, la canella molta,
el gingebre i la cullerada de mel. També afegirem la meitat de les prunes i la
meitat de les ametlles crues, així com una culleradeta de l’aigua de macerà les
prunes.
Tapem la cassola i deixem coure a foc baix durant
aproximadament un hora.
Passada aquesta hora comprovarem l’estat de cocció de
la carn, a d’estar ben toveta, si es necessari afegirem una mica d’aigua (però
sense arribar a cobrir la carn) i si queda molt de suc deixarem la cassola
destapada per que redueixin.
Fregim les ametlles que ens quedaven i arrebossem les
prunes reservades en llavors de sèsam.
En el moment de servir el plat afegirem per sobre les
ametlles fregides i les prunes arrebossades en sèsam.
Queda un plat deliciós però diferent, potser no estem
massa acostumbrats a guisar en canella i mel, però queda realment espectacular
i la carn tendríssima, sols una recomanació, compte amb l’aigua d’azahar no us
passeu en la quantitat mes val fer les cullerades raneres.
I no ho dubteu. POLLERIA TERESA us aconsellarà a
l’hora de comprar la millor carn per a cada plat.
BON PROFIT!!!!
2 comentarios
Quina bona pinta que té aquest Ossobuco! Mai he tastat les prunes macerades en aigua d'azahar :) Tinc molta curiositat :)
ResponEliminaMolts petons ^^
Hola Francesc!
ResponEliminaM'ha agradat molt aquesta recepta i el teu blog, fins aviat!
Gisela i Ramon de Nohihanous