BUNYOLS D'ABADEJO
Els bunyols d'abadejo o bacallà són una especialitat gastronòmica dels països de l'arc mediterrani. Es tracta de boles fregides de pasta d'abadejo desmollat i barrejat amb altres ingredients. La seva elaboració varia segons el lloc.
Us deixo amb la meva a continuació. Gaudiu-la!
INGREDIENTS
400 gr. d'abadejo o bacallà dessalat
200 gr. de farina
2 alls
Julivert
Sal
Cervesa
Llevat en pols (Royal)
Oli de gira-sol
ELABORACIÓ
Per començar, a l'hora de fer els bunyols agafarem el doble d'abadejo que de farina. Desprès de prendre mesures, dessalarem l'abadejo desmollat. Per fer-ho millor podeu demanar-li consell al venedor. També podeu estalviar temps i comprar-lo dessalat tot i que jo us recomano dessalar-lo vosaltres mateixos, quedarà més bo.
Tot seguit, pelarem un parell d'alls i els tallarem tant petits com ens poguem permetre. Repetirem aquest pas amb el julivert.
Per continuar, agafarem un bol i a dins hi barrejarem l'abadejo, els alls, el julivert, la farina i una cullerada de Royal i ho barrejarem. Desprès, afegirem un xorret de cervesa i tornarem a barrejar-ho tot fins que quedi homogeni.
Per acabar, posarem una paella amb l'oli de gira-sol al foc i mentre ho fem deixarem reposar la massa a la nevera per que agafi una mica de cos.
Un cop l'oli estigui ben calent anirem tirant la massa amb l'ajut d'una cullera. (No cal que pergueu temps intentant definir una forma en concret, és impossible. Tal i com caiguin de la cullera queden amb bona forma.) Els tindrem al foc fins que es comencin a daurar, que els traurem per deixar-los reposar en un paper absorbent, eliminaran l'excés d'oli.
Consell: tireu la sal a la massa amb cura, l'abadejo pot estar salat. Si en fiquem amb excés podria destruir el nostre plat.
Salut i bon profit a tothom!
4 comentarios
No em preguntis perque, pero a casa fem una bunyols molt similars per Setmana Santa, i nomes els fem llavors... Quina pinta mes bona!! Petons
ResponEliminaBona tarde Pili, aqui a Tortosa l'abadejo es una cosa que es consumeix molt i com no els bunyols sempre acompanyen a l'hora de fer un rapiteng, una abraçada.
EliminaOoooohhhhh!!!!Genials aquests bunyols!!!!! Què bons!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Ma mare també en fa de bunyols, li ha agradat el teu blog per que fas molts palts de per aquí :)
ResponElimina