FLORS DE CARNAVAL O FLORONS
La recepta de les flors de carnaval o florons és molt típica del sud d'Espanya, però també ho és per les nostres terres. Si es menja sola potser no es gaire bona, però com que sempre va acompanyada de sucre o mel passa a ser un postre deliciós.
Gaudiu-la.
INGREDIENTS
300 gr. de farina
300 m. de llet
6 ous
50 gr. de sucre
Un pessic de sal
Una pell de taronja
Mel o sucre
ELABORACIÓ
Per començar, batem
els ous amb el sucre i el polsím de sal fins aconseguir una massa
homogènia. Ara afegim la llet i batem un altre cop, i ara anem
afegint la farina poc a poc sense deixar de remenar per evitar la
formació de grumolls i aconseguir una pasta ven fina i suau en la
que farem les flors.
Quan
tenim la massa llesta, posem una cassola al foc amb oli de gira-sol i
la pell de taronja per treure l'amargor de l'oli, quan la pell està
rossa la retirem de la cassola.
Quan
l'oli es ven calent fiquem el motlle a calentar, es MOLT IMPORTANT
que el motlle estigui ben calent per evitar que la massa quedi enganxat a ell.
Desprès d'això la forma de treball serà aquesta:
1. Traiem el motlle de la cassola i el posem al bol de la massa, deixant un cm. pel borde superior sense sumergir-lo.
2. Al retirar el motlle del bol de la massa, veurem que la massa es
queda pegada a la seva superfície.
3. Posem el motlle dintre de la cassola, esperem uns segons i l'agitem
suaument. Observarem com la massa es desapega del motlle.
4. Un cop desapegada la flor, deixem el motlle dins la paella de l'oli
per a que torni agafar temperatura. Aquest es el pas més important
ja que si sens refreda el motlle la massa no es desapegarà. Quan la flor estigui daurada per les dues bandes es retira i es passa
per sucre o si li afegeix la mel, a gust personal.
3 comentarios
No les he provat mai però tenen una pinta espectacular, me'n menjaria una de bona gana! petons
ResponEliminaEm va pel cap comprar-me l'utensili per elaborar-les!!!! Sempre que les veig em fan molt goig......
ResponEliminaA veure si em decideixo!!!
T'han quedat precioses....
Petons,
Olga
Roser, Olga aquest postre es molt cruixent i que agrada a tots grans i petits.
ResponEliminaMolts petons.