FLORS DE CARNAVAL O FLORONS

Per 09:19 ,

La recepta de les flors de carnaval o florons és molt típica del sud d'Espanya, però també ho és per les nostres terres. Si es menja sola potser no es gaire bona, però com que sempre va acompanyada de sucre o mel passa a ser un postre deliciós. 

Gaudiu-la. 

INGREDIENTS

300 gr. de farina
300 m. de llet
6 ous
50 gr. de sucre
Un pessic de sal
Una pell de taronja
Mel o sucre


ELABORACIÓ

Per començar, batem els ous amb el sucre i el polsím de sal fins aconseguir una massa homogènia. Ara afegim la llet i batem un altre cop, i ara anem afegint la farina poc a poc sense deixar de remenar per evitar la formació de grumolls i aconseguir una pasta ven fina i suau en la que farem les flors.


Quan tenim la massa llesta, posem una cassola al foc amb oli de gira-sol i la pell de taronja per treure l'amargor de l'oli, quan la pell està rossa la retirem de la cassola.
Quan l'oli es ven calent fiquem el motlle a calentar, es MOLT IMPORTANT que el motlle estigui ben calent per evitar que la massa quedi enganxat a ell.


Desprès d'això la forma de treball serà aquesta:

1. Traiem el motlle de la cassola i el posem al bol de la massa, deixant un cm. pel borde superior sense sumergir-lo.
2. Al retirar el motlle del bol de la massa, veurem que la massa es queda pegada a la seva superfície.
3. Posem el motlle dintre de la cassola, esperem uns segons i l'agitem suaument. Observarem com la massa es desapega del motlle.
4. Un cop desapegada la flor, deixem el motlle dins la paella de l'oli per a que torni agafar temperatura. Aquest es el pas més important ja que si sens refreda el motlle la massa no es desapegarà. Quan la flor estigui daurada per les dues bandes es retira i es passa per sucre o si li afegeix la mel, a gust personal.

L'operació es va repetint fins que s'acaba la pasta.

BON PROFIT!

Altres receptes

3 comentarios

  1. No les he provat mai però tenen una pinta espectacular, me'n menjaria una de bona gana! petons

    ResponElimina
  2. Em va pel cap comprar-me l'utensili per elaborar-les!!!! Sempre que les veig em fan molt goig......
    A veure si em decideixo!!!
    T'han quedat precioses....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  3. Roser, Olga aquest postre es molt cruixent i que agrada a tots grans i petits.
    Molts petons.

    ResponElimina