RISOTTO DE BOLETS

Per 15:33 , ,



En memòria del gran cuiner, Santi Santamaria.
Et dedico aquest rissotto perquè és el meu plat preferit.

- Ingredients (per 4 persones):

- 1 i 1/2 l. d caldo de carn (jo el vaig fer de ossos de bou i de porc, carn de bou i ossos del genoll de bou, per la gelatina).
-  300 g. de costella de porc trinxada.

- 150 g. de ceps.
- 150 g. de camagroc,rovellons, etc
- 400 g. d'arrós bomba.
- Mantega.
- Pebre vermell dolç.
- Formatge parmesà, un tros per rallar-lo.
- Per fer sofregit: ceba, alls, julivert i tomates.

- Elaboració:

- Fiquem el brou en una olla a calentar, en una cassola fiqueu la mantega i l'oli a calentar, posem el variat de bolets i els cuinem uns minuts amb compte de no trinxar-los massa, els retirem de la cassola i els reservem. Fregim la costella de porc fins que estigui ben daurada, llavors afegim el sofregit, un cop cuit  posarem l'arrós i el sofregim bé, remenant-lo continuament; llavors li tirarem el pebre vermell.
Ara tirarem el brou poc a poc, sense deixar de remenar en cap moment (l'arrós ha de soltar el midó i donar la melositat al plat característica) anirem afegint el brou a mesura que ens ho demani l'arrós (no s'en pot afegir massa perquè quedarà caldós, ni poc perquè s'ens cremarà) perquè pugem treballar-lo i el vagi absorbint. Així estarem uns 18 minuts aprox.
A meitat cocció afegim els bolets que teníem reservats i comprovarem que estigui bé de sal.
Quan estigui l'arrós cuit afegim la mantega i el formatge ratllat. El tapem i el deixem reposar de 3 a 5 min.
Jo l'he provat amb crema de llet al final quan es tira el parmesà, peró crec, que això és una tècnica emprada pels restaurants, per donar-li la cremositat que s'obté d'estar continuament remenant.


 Desitjo que proveu de fer-lo i que vos surti molt bé, en quedareu satisfets, és molt bo, sol hi ha un secret, tractar l'arrós amb molt de carinyo i estar per ell.


            Bon profit!!!

Altres receptes

2 comentarios

  1. Hola Francesc,
    Gràcies per a la teva visita al meu bloc. Ja em tens aquí per anar seguint d'aprop la teva cuina. Benvingut en aquest fantàtic món i espero en gaudeixis tant com ho faig jo. Els rissottos m'agraden tots però tinc predilecció pels de bolets, aixi que aquest segur que m'agradaria molt!

    ResponElimina
  2. Gracies per la teva confiança, tu ja saps lo que significa que algu et deixi un comentari,em fa molta il-lusió, espero poder continuar creixent amb tots vosaltres

    ResponElimina