MONES DE PASQUA

Per 08:28 , ,



Estem en Setmana Santa, temps de  mones de pasqua, bunyols de quaresma...on tradició i innovació es troben i conviuen, res esta de més. Tant i és un pastis com la tradicional mona que el padrí s’encarrega de regalar al fillol, es per això que després de penjar una mona moderna , ara toca el torn al les més tradicionals de les terres de l’Ebre

La recepta que a continuació us presento la va porta la meva dona del treball que li va donar l’ ÀNGELS MORA .

Les encarregades de fer-les han estat la meva dona i la meva filla, les quals ja fa dies que li pegaven voltes i estaven capficades en fer mones com sempre s’havien fet a casa .

S’ha d’agrair la seva “cabeçoneria” per que estaven boníssimes.
Proveu-les de fer i ja em contareu.










Ingredients:

-          3 ous
-          125 ml de oli de gira-sol.
-          125 ml de llet.
-          125 ml de infusió de matafaluga.
-          125 g de sucre.
-           50 g de llevat de forn
-          ½ de ratlladura de llimona.
-          Farina, la que estri fins que la massa no s’apegui.




Per la infusió de matafaluga:
    

Posar 300 dl d’aigua en un caço al foc amb una cullerada de matafaluga i porta a ebullició i deixarem refredar, en necessitem 125 dl .






Elaboració:

Batrem els ous, afegim l’oli i batrem be,
Afegim la llet i batrem, i així successivament fins afegir tots els ingredients.
Anem treballant la pasta amb les mans i anem afegint farina fins que la massa no s’enganxi als dits.
Poseu-la en un recipient embolicada en un drap de cotó.
La deixarem reposar un parell d’hores o fins que la massa dobli el seu volum.

Es molt important tenir la massa calenta,no s’ha de refredar, jo la vaig posar en una habitació tapada en una manta de llana.


Passat aquest temps, estireu la massa i farciu-la del que més vos agradi : cabell d’àngel, crema, mató,xocolata ... decoreu-la en fruita confitada per damunt i papabenets.


BON PROFIT!!!     

Altres receptes

3 comentarios

  1. Hola Francesc
    És bon conservar les nostres tradicions.
    Bona cuina

    ResponElimina
  2. Hola Francesc, jo també faig esta massa per a les mones, es una recepta molt antiga que l'han fet tota la vida les meues antepassades , mares, avies, besàvies, a la nostra recepta fiquem també una mica de mistela, i natros no la rellenem de res, a tots els agrada aixi.

    ResponElimina
  3. Hola Francesc gracias por visitarme y asi yo tambien poder conocer tu cocina que esta muy bien y que intentare en la medidad de mis posibilidades de tiempo libre visitarte, y la receta de hoy me gusta y conservar nuestras tradiciones es fundamental.
    miquel

    ResponElimina