ENSALDA DE FUMATS

Per 13:51 , , ,




Es temps de primavera, el calor ja es comenta a notar i els dies començen a ser més solejats, els colors ens motivem i tots desitgem treure’ns la roba d’hivern i portar colors més alegres i, “nunca mejor dicho”més primaverals.

Astènies i al·lèrgies primaverals a part, tenim ganes de canviar els hàbits hivernals i això comporta uns canvis en la dieta, ens atrauen més els plats més lleugers o “frescos” i ara es el moment estel·lar de les ensalades en tots les seves versions: ensiams, pasta, arrós, fruita,…la imaginació és lliure i les possibilitats quasi infinites, per això i aprofita’n que també es el temps de les maduixes us proposo aquesta ensalada per començar a fer boca del temps que s’aproxima.










Ingredients:

-          un cogollo de Tudela.
-          Una bossa de brots tendres.
-          Una bossa de surimi.
-          Fumats de salmó.
-          Carxofes confitades
-          1 masana.
-          Reducció de modena amb gust de cítric
-          Sal maldon.

Vinagreta de freses:

-          1 iogurt grec.
-          Llet.
-          Freses fresques.
Sal.










Elaboració:

Netegem el cogollo i el rentem be, fem el mateix amb els brots frescos que em pogut recollir per l’hort, o simplement, si no tenim l’ocasió, comprem una bossa al  supermercat (estan molt be i ens estalviem  molta feina.)

Trinxem el cogollo i el col·loquem al fons del plat.

Afegim damunt els brots tendres.

Per l’altra banda tallarem el surimi així com uns trossos de mansana.

Al damunt del brots tendres col·loquem el salmó fumat mira’n de que quedi ben repartit.

Al centre del plat posem el surimi i al voltant la mansana.

Repartirem els trossets de carxofes confitades banyades amb reducció de vinagre de modena.

Preparem la vinagreta de maduixa: Trinxem les freses i les col·loquem en un bol, a part mesclem el iogurt grec amb una mica de llet per fer-lo més lleuger i, tot seguit l’incorporem al bol amb les freses.

Remourem la mescla i la deixem reposar a la nevera uns 10 minuts per que es mesclin els sabors.

Al moment de servir l’ensalada, la salarem i li  tirarem la vinagreta per damunt.


BON PROFIT!!!    

Altres receptes

0 comentarios