KONOFA DE FESTUCS, MATÓ I MEL

Per 15:10 ,



Ingredients :


-          La pell de mitja llimona ratllada
-          65 gr. de festucs pelats sense sal.
-          500 gr. de pasta KATAIFI o també anomenada “Cabello de Angel”, (de venta en les Botigues Gourmet del Corte Inglés.
-          200 gr. de brossat o mató.
-          50 gr. de sucre.
-          1 culleradeta d’aigua d’azahar.
-          150 gr. de mantequilla.

Per a l’almibar:

      - 250 gr. de mel.
      - 2 culleradetes d’aigua d’azahar.
      - El suc de mitja llimona.







Elaboració:


            Ratllem la pell de mitja llima i exprimim el seu suc i reservem.
           
            Torrem els festucs en una paella antiadherent i els xafem una mica al morter (que no quedi molt esmicolats).

            Agafem la pasta Kataifi i la col·loquem entre dos draps humits durant uns 5 minuts per que quedi flexible i es pugui treballar sense trencar-se molt (sempre es trenca no us preocupeu).

            En u n bol posem el brossar, la pell de la llima ratllada, el sucre, l’aigua d’azahar la meitat del festucs esmicolats i ho xafem amb una forquilla mesclant-ho be.
Fonem la matequilla i pintem el fons d’un motlle, col·loquem a sobre la meitat de la pasta Ketaifi,  per tot el fons.

            Pintem amb mantequilla tota la superfície de la pasta per facilitar que s’enganxi.

            Col·loquem a sobre la mescla de mato,  sucre i festucs i cobrim amb la resta de pasta Kataifi procurant que quedi tot ben cobert i pintem amb la resta de matequilla tota la superfície pressionant una mica per donar-li forma.

            Enfornem a 180º durant 15 minuts, al cap d¡’aquesta estona li donem la volta amb l’ajuda d’un plat i tornem a enfornar 15 minuts més.

            Ara preparem l’almibar, posem en un caço la mel, el suc de mitja llimona i l’aigua d’azahar i ho posem a foc ben suau fins que comenci a bullir. Reservem.


            Treure el pastís del forn tirar-li a sobre l’almibar i deixar refredar.

            En el moment de servir abocar per sobre la resta del festucs i ja està llest.


            Que us sembla? Una manera diferent de menjar mató i mel amb una fusió de cultures no?.


BON PROFIT!!!!


























Altres receptes

5 comentarios

  1. m´encanta!!! he de fer-lo, gràcies!!!!

    ResponElimina
  2. Hola! A part d'agradar-me molt la recepta... ara ja se on comprar la pasta Kataifi que no hi havia manera de trobar-la!! Gràcies!

    ResponElimina
  3. ostres Francesc! quina recepta més xula i difirent!!! m'agrada moltíssim el toc viatger que té. moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  4. Gràcies per aquesta original recepta! Sembla fussió catalana/marroquina...

    I ja que estem... a on es compra l'aigua d'Azahar??
    moltes gràcies!

    ResponElimina
  5. MMMmmm.....quina bona pinta!!! Un toc morisc impressionant!!!
    Una abraçada,
    Olga

    ResponElimina