COQUETES DE SANT BLAI

Per 03:21 ,






Avui es Sant Blai i com marca la tradició s’han de menjar coquetes, L’Anna diu que des de que ella recorda aquest dia la seva iaia anava a comprar-les a l’ara desapareguda pastisseria La Inglesa i desprès anava a la Catedral a beneir-les, per que això sí, s’havien de menjar beneïdes sino no era el mateix. Ara la seva iaia ja no hi es  i la pastisseria tampoc (com no en aquest moments, va plegar) i natros, una mica per recuperar la tradició una mica per recordar aquells moments em volgut fer coquetes, ara be, la benedicció la deixem al gust de cadascú , natros no em arribat, abans han desaparegut totes.









     Ingredients:


-         600 gr. de farina fluixa.

-         300 gr. de sucre.

-         200 gr. de sagí de porc o mantequilla.

-         Uns 5-10 gr. de Royal. (una punteta de ganivet).

-         3 ous sencers.

-         Aromatitzants: Canella en pols o essència de llimona o Vainilla o sucre de vainilla (el que tingueu per casa)








Preparació:

 Agafem la batedora i posem el sucre i la mantequilla a temperatura ambient i tallada a dauets (facilita el treballar la massa) i mesclem poc a poc. Ara afegim un ou i mesclem fins que estigui ben incorporat, un cop incorporat afegim l’altre i mesclem i després el tercer i mesclem fins que la massa els incorpori. (Es molt important afegir els ous un a un i esperar a que estiguin incorporats a la massa).







Precalentem el forn a 180º.

         Sobre la marbre formem un volcà en la farina i al mig tirem la massa preparada de mantequilla-sucre i ous, poc a poc anem pastant la massa fins que la farina està incorporada, NO s’ha de treballar molt la massa, ha de quedar corretjuda.


Un cop tenim la massa preparada anem agafant bocinets de massa i fem boletes com si fesim trufes i les posem sobre la safata de forn i les marquem al el segell en forma de creu. Les pintem amb ou batut i enformen 12-15 minuts a 180ºC, vigilant que estiguin dauradetes (cada forn és un mon per això els temps són orientatius).


         Un cop cuites les traiem del forn i les deixem refredar sobre una rejilla per a que agafin cos (recordeu que en sortir del forn estan blanes per la mantequilla i que al refredar-se endureixen).

         Ja estan llestes per menjar.


BON PROFIT!!!







Altres receptes

9 comentarios

  1. No coneixia aquesta tradició per Sant Blai, així que no les he provat mai, però m'agraden molt aquestes tradicions i està molt bé que entre tots fem perquè no es perdin!
    Ptns!!

    ResponElimina
  2. Molt maca aquesta tradicio i les coquetes que heu fet! Val la pena recordar-les, que si no es perden i perdem tots cultura e identitat.
    Probarem a fer-los en casa. Segur que tenen exit.
    Petons

    ResponElimina
  3. No ne menjat mai i és el primer cop que en sento a parlar, té una pinta tant bona..... segur que esta bonnissim! petons

    ResponElimina
  4. Molt bones aquestes coques!! Gràcies pel "truquillo" per donar la forma!!!
    Salut i petons,
    olga

    ResponElimina
  5. Hola. Muy chulo este marcador para galletas.
    Qué ricas se ven.
    Un beso.

    ResponElimina
  6. Estava buscant el motlle i dic mira, algú que me'l deixarà jaja. Molt bona idea, ho provaré a fer així si no trobo un dels orginals :)

    ResponElimina
  7. Parlant pel facebook amb la glutoniana sobre les dolçaines de st Blai he arribat aquí.
    Nosaltres fem blaiets però aquestes coquetes tenen molt bon aspecte també!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  8. Gloria l'any pasat hem volia comprar aquest motlle de sant Blai i crec que era molt car i hem vaig repensar, i ara amb aquest motlle la gent tambe les troba molt bones, jijiji

    ResponElimina
  9. Al final enguany les he pogut fer :) Em van fer el motlle a mà i me vaig llençar a fer-les. Queden molt bé! I això que jo les he fet sense gluten y sense lactosa.

    He recomanat la teua idea de fer el motlle amb suro, així molta gent les pot fer.

    Gràcies per la recepta!

    http://glutoniana.com/2017/02/01/coquetes-de-san-blas-sin-gluten-y-sin-lactosa/

    ResponElimina