BUNYOLS D'ABADEJO

Per 07:29 ,

Els bunyols d'abadejo o bacallà són una especialitat gastronòmica dels països de l'arc mediterrani. Es tracta de boles fregides de pasta d'abadejo desmollat i barrejat amb altres ingredients. La seva elaboració varia segons el lloc. 

Us deixo amb la meva a continuació. Gaudiu-la!




INGREDIENTS


400 gr. d'abadejo o bacallà dessalat

200 gr. de farina
2 alls
Julivert
Sal
Cervesa
Llevat en pols (Royal)

Oli de gira-sol


ELABORACIÓ

Per començar, a l'hora de fer els bunyols agafarem el doble d'abadejo que de farina. Desprès de prendre mesures, dessalarem l'abadejo desmollat. Per fer-ho millor podeu demanar-li consell al venedor. També podeu estalviar temps i comprar-lo dessalat tot i que jo us recomano dessalar-lo vosaltres mateixos, quedarà més bo. 


Tot seguit, pelarem un parell d'alls i els tallarem tant petits com ens poguem permetre. Repetirem aquest pas amb el julivert. 


Per continuar, agafarem un bol i a dins hi barrejarem l'abadejo, els alls, el julivert, la farina i una cullerada de Royal i ho barrejarem. Desprès, afegirem un xorret de cervesa i tornarem a barrejar-ho tot fins que quedi homogeni. 


Per acabar, posarem una paella amb l'oli de gira-sol al foc i mentre ho fem deixarem reposar la massa a la nevera per que agafi una mica de cos.
Un cop l'oli estigui ben calent anirem tirant la massa amb l'ajut d'una cullera. (No cal que pergueu temps intentant definir una forma en concret, és impossible. Tal i com caiguin de la cullera queden amb bona forma.) Els tindrem al foc fins que es comencin a daurar, que els traurem per deixar-los reposar en un paper absorbent, eliminaran l'excés d'oli.  



Consell: tireu la sal a la massa amb cura, l'abadejo pot estar salat. Si en fiquem amb excés podria destruir el nostre plat. 


Salut i bon profit a tothom!

Altres receptes

4 comentarios

  1. No em preguntis perque, pero a casa fem una bunyols molt similars per Setmana Santa, i nomes els fem llavors... Quina pinta mes bona!! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona tarde Pili, aqui a Tortosa l'abadejo es una cosa que es consumeix molt i com no els bunyols sempre acompanyen a l'hora de fer un rapiteng, una abraçada.

      Elimina
  2. Ooooohhhhh!!!!Genials aquests bunyols!!!!! Què bons!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  3. Ma mare també en fa de bunyols, li ha agradat el teu blog per que fas molts palts de per aquí :)

    ResponElimina