PASTÍS TATIN DE PRÈSSEC

Per 05:27 ,



Si fem un tomb per la cuina francesa un dels clàssics per exel·lència es la famosa Tarte Tatin, una variant del pastís de poma en que les maçanes han estat caramelitzades abans d’incorporarles. Però encara és més peculiar ja que s’alterna l’ordre del pastís, és a dir, les pomes es fiquen a la base i la massa a sobre. 

Us deixo amb la recepta per que us atreviu a cuinar-la i la gaudiu tant com nosaltres. 


TEMPS DE REFREDAMENT

45 minuts



EINES ESPECIALS

Motlle per enfornar, rodó, de 25 cm


INGREDIENTS 

3 rovells d’ou
½ culleradetes d’extracte de vainilla
215g de farina, més extra per empolvorar 
60g de sucre blanqueta
¼ d’una culleradeta de sal
90g de mantega, a cubs


PER AL FARCIT

200 g de sucre blanqueta
1 kg de préssecs



























ELABORACIÓ

1. Barregi els rovells amb la vainilla en un bol. En un altre, barregi la farina, el sucre i la sal. Afegeixi la mantega i espitgi amb els dits per formar molles. Agregi la barreja d’ou i amassi fins que la massa estigui tova, i deixi-la refredar 30 min.


2. Per al farcit, posi el sucre en una cassoleta i escalfa-ho a foc suau fins dissoldre-ho, regirant ocasionalment. Bulli-ho fins que el Carmel comenci a daurar-se per les vores. No ho regiri, podria cristal·litzar-se. Baixi el foc i segueixi cuinant; mogui la cassoleta un parell de cops per a que el Carmel es dauri uniformement. Ha d’agafar un daurat mitjà, ja que si queda alt, amargarà al enfornar-lo.


3. Retiri la cassoleta del foc i posa-la de seguida a sobre d’un recipient amb aigua freda per a paralitzar la cocció. Apartis per a evitar que li vagi carmel calent a sobre. Aboqui el Carmel al fons del motlle per a enfornar. Inclini-la ràpidament per a cobrir tot el fons amb una capa fina i uniforme.


4. Submergeixi els préssecs 10 segons en una olla d’aigua bullint; després, passi’ls en un bol amb aigua freda. Talli les meitats en dos, al llarg. Disposi els galls sobre el Carmel fred, amb el costat rodó cap a baix i amb cercles concèntrics.


5. En una superfície lleugerament enfarinada, escampi la massa i formi un cercle de 28 cm. Enrotlli-la al corró i cobreixi el motlle amb ella. Dobli la vora de la massa cap a baix al voltant dels préssecs. Deixi-ho refredar 15 min. Escalfi el forn a 200ºC.


6. Enforni de 30 a 35 min. Deixi refredar el pastís fins que estigui tèbia. Per a desemmotllar, posi un plat a sobre d’ella. Subjecti’l, pressionant, i doni-li la volta; retiri el motlle. Serveixi’l d’immediat i talli’l en porcions. 











Espero que sigui del vostre gust. 

Altres receptes

4 comentarios

  1. I blog quite often and I genuinely appreciate your content.
    Your article has truly peaked my interest. I am going to take a note of your blog and keep
    checking for new information about once per week. I opted in for
    your RSS feed as well.

    Here is my blog :: real estate investor

    ResponElimina
  2. És pastís aquest pastís. M'encanta amb qualsevol tipus de fruita!!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  3. Amb préssec no l'he provat, però estic segura que ha d'estar bona bona!! un petó!

    ResponElimina

  4. Francesc; Aquesta recepta amb prèssec -tatín- al obrir el vostre blog, tant sols em faltava obrir la boca... quina delícia de tarta¡¡
    Salutacions Francesc¡¡ :O)

    ResponElimina