ESCLAVA DE PERNIL D'ÀNEC AMB PÈSOLS SALTEJATS I OU TRUFAT
Per elabora la roca de pa.
Ingredients :
- 75 g de farina.
- 6 cullerades soperes d’aigua. Aprox.
- 1 polsim de sal.
Elaboració.
Mesclem tot en un bol i amassem bé fins aconseguir una massa homogènia.
Deixem reposar 10 minuts i passat aquest temps l’estirem amb un curró fins aconseguir una lamina ben fina, com mes fina millor.
Escalfarem el forn a 160º C , donem la forma desitjada a la lamina i enfornarem vigilant-la per que quedi torrat però no se’ns cremi.
Per cuinar els pèsols.
Ingredients:
- pèsols.
- Ceba.
- Mantega.
- Sal.
- Oli.
Elaboració:
Agafem els pèsols i els bullim al vapor fins que estiguen cuits. Reservem.
En una cassola posem un bon rajolí d’oli d’oliva i una culleradeta de mantega, tallem la ceba i l’afegim a la cassola, la saltegem, quant sigui cuita afegim els pèsols i els saltegem be. Reservem.
L’esclava de pernil d’ànec.
Ingredients:
- Un paquet de pernil d’ànec.
- Un pals de pinxo.
Elaboració:
Agafem una llesqueta de pernil d’ànec i amb l’ajut d’un tros de pal de pinxo i farem la forma que s’aprecia a la foto. Anem col·locant les tallades a una paella i quant i son totes els posarem pes damunt per que no es dobleguin i els courem un parell de minuts per fer-lo cruixent.
Reservem a sobre de paper de cuina per treure-li l’excés d’oli.
A una paella amb oli courem l’ou ferrat, li ratllarem trufa per sobre quant encara sigui calent.
A la mateixa paella de fer l’ou fregirem unes patetes violeta que tindrem preparades en forma de xips.
Muntatge del plat.
Ens mirem la forma de la roca de pa i on ens sembli millor començarem a muntar l’esclava de pernil d’ànec enganxant les tallades i fent la forma amb l’ajuda d’un cercle d’emplatar.
Un cop feta l’omplim de pèsols saltejats amb ceba i a sobre l’ou ferrat.
A l’altre extrem afegim els xips de patates per que ens sembla lo millor acompanyament a l’ou ferrat.
Bon profit!!!
Amb aquesta recepta participo al concurs que a organitzat la dolors del bloc de cuina de la dolorss i lo patrocinador es ebregust.com
10 comentarios
Això és un plat de luxe total. M'encanta tot el que porta. Quina enfeinada! Amb això sorprens a qualsevol...
ResponEliminaPetonets!
Marina Xocolata Desfeta
està molt maco...
ResponEliminai ha d'estar boníssim!!
UN plat de luxe, sense cap dubte. Gràcies per aquesta receta .
ResponEliminaMOlta sort en el concurs i ja saps que en pots presentar una altra.
Petons
Quin plat tant sofisticat!! El pa em sembla favulós! Que tinguis sort en el concurs! Petons
ResponEliminaací ens mengem fins al plat, qè bo!!!
ResponEliminaTu has vist el que has fet???
ResponEliminaPetonets
amb aquest premis i que damunt son de la meva terra em tenia que esforsar-me una mica jaja una abraçada a tots
ResponEliminaBona sofisticació Francesc !
ResponEliminaMMMmmmmm......quin plat!!!!
ResponEliminaQuina pinta!!!
Una pregunta, què és exactament una "esclava"?? És que no ho havia sentit mai....
Gràcies!!! Petons!!!
Olga
una esclava es un tipus de pulsera d'or o plata que porten les dones, ijo li vaig posr aquest nom per que encercla els pesols. molts petons olga.
Elimina