PATÉ DE GALL D'INDI
Ingredients:
-
300 g de pit de gall d'indi cuit (es
el pernil dolç de “pechuga de pavo”).
-
1 ceba .
-
1 all.
-
4 culleres de xeres u oporto.
-
2 culleres d'oli.
-
100 g de mantega.
-
un polsim de nou moscada.
-
unes branquetes de romer.
-
sal.
Per
acompanyar.
-
unes llesquetes de pa de motlle.
Elaboració:
Pelem, netegem i
piquem la ceba i l'all. Separem les branques de les fulles del romer
i piquem finament les fulles.
Piquem el pit del
gall d'indi ben petit però en ganivet (no volem que quedi una
pasta).
Escalfem una paella
en oli i saltegem la ceba i l'all durant uns 4 minuts (vigilar que la
ceba no es dori).
Afegim el pernil
trinxat, afegim la sal i la nou moscada i cuinem durant uns 10 minuts
remenat de quan en quan.
Passat
aquest
temps afegim el xeres o l'oporto i el romer. Deixem coure uns 2
minuts.
Ho posem tot en un
robot de cuina i triturem fins aconseguir una pasta (textura de
paté).
Ho
repartim en terrines. Mentrestant fonem la mantega fins que espigui
líquida i l'aboquem sobre el paté per segellar-lo (comproveu que no
queda cap espai sense mantega es molt important per conservar-lo).
Reserveu en nevera
mínim 12 hores abans del seu consum.
Serviu acompanyat
del pa torrat i ...
BON PROFIT!!!!!
3 comentarios
Ohhh que bo! M'ha encantat la recepta! petons
ResponEliminaUna recepta genial! I això de segellar amb mantega m'ha entusiasmat! Una abraçada!
ResponEliminaGràcies per presentar-nos aquest paté tan deliciós!!!
ResponEliminaSalut!!
Olga