CARXOFES CONFITADES

Per 13:26 ,

Agafem una dotzena de carxofes i les netegem be tallant-les lo tronxo i deixant-les solament el corn, llavors mentrestant les netegen es col·loquen en aigua i llima per que no es faci negres.

Quan hi son totes netes les col·loquem a una cassola plana i les cobrim d’oli on les salarem.

Les tindrem al foc com a una hora i mitja o dos anant tombant-les i comprovant que l’oli no arrenqui el bull .

L’oli no te que bullir per que si ho fa es fregiran, i natros el que busquem es la textura de confitat no de fregit.

Després em d’anar comprovant que siguin molt cuites clavant-les una forquilleta a la part de baix de la carxofa sense fer cap tipus d’esforç .

Al aconseguir aquets punt les col·loquem fora de l’oli i si les anem a consumir  les posarem de cap per baix per escórrer-les bé d’oli.

Ara ja tenim un producte per fer infinitat de plats.

Jo les presento amb moltes receptes, com ara:

- Carxofes confitades amb encenalls  d’ibèric llagostins i escamarlans a la reducció de pedro ximenez .

- Mil fulls de fumats amb lamines de carxofa confitada.

- Tapeta de corets de carxofetes amb allets tendres i faves saltejades entre altres...


Altres receptes

1 comentarios

  1. Francesc,m'encantan les carchofes i aquesta manera de cuinarles no la cuneixia,ara ho pens pobar al hortal en tenim moltes i ho probaré.
    Moltes gracies per la teva recepta.
    Bona tarde de Diumenge i molts petons.

    ResponElimina