COQUES DE SANT JOAN

Per 09:14 , ,



Avui es la nit de Sant Juan, nit de revetlla, festa, fogueres, cava, cargols i com no els dos protagonistes principals, en tota revetlla que es preste, coets i coques.

Que seria d’una revetlla de Sant Joan sense el so dels coets per tot arreu  i una bona coca a taula?

Per quasi tots els pobles es fan fogueres a la plaça i la gent surt al seu voltant a tirar els coets i a compartir la coca i el cava al carrer i els mes agosarats (on jo no mi trobo ja ja) intenten saltar la foguera i demanen un desig a banda de:” que no em cremi, que no em cremi”.

Així que per que la revetlla acabi molt be, compte amb el foc, coets i alcohol , així que molta festa i disbauxa per tothom.

Gaudim-ho i penseu de fer un bany a mitja nit i demanar un desig que per això es una nit màgica , llavors si es compleixen o no ja son “figues d’un altre paner” .

Be sense enrotllar-me mes vos presentem les coques que em elaborat.

BONA REVETLLA!!!   I compte amb el foc i l’alcohol.


COCA DE SAN JOAN


            Aquest dies he fet un curs de rebosteria i pans i ens han ensenyat a fer aquestes coques amb pasta de brioix, jo no n’he fet mai però, “quien dijo miedo” així que un cop a casa em vaig dir “jo ho he de provar” i aquí està el resultat, la veritat es que a casa em quedat ben satisfets, espero que vosaltres també.








            Ingredients:

 Per la massa mare:

-          125 ml. D’aigua.
-          50 gr. de llevat de panaderia.
-          200 gr. de farina de força.

Per a la massa de brioix:

-          140 gr. de sucre.
-          125 gr. de llet a temperatura ambient.
-          55 gr. de mantega.
-          2 ous.
-          500 gr. de farina.

Per la crema d’ametlla.

-          250 gr. de farina d’ametlla.
-          150 gr. de sucre. 200 ml. d’aigua.
-          La raspadura de pell d’una llimona.

Per la crema pastissera:

-          1 l. De llet.
-          Una branca de canella.
-          La pell d’una llimona.
-          6 rovells d’ou.
-          250 gr. de sucre.
-          80 gr. de Maicena.

Decoració:

-          Pinyons.
-          Fruita confitada.
-          Sucre.

















Preparació:

Per començar, prepararem la massa mare per que a de reposar , en un bol fem  com un volcà amb la farina i desfem el llevat amb una mica de l’aigua tèbia, l’afegim a la farina juntament amb la resta d’aigua. Ho treballem be i ho deixem reposar tapat en un habitació sense corrents d’aire per espai d’un hora.

Passat aquest temps, per preparar la massa de brioix, fem la mescla del sucre, la mantega, els dos ous i la llet i ho barreixem tot, anem afegim la farina poc a poc amassant-ho amb força, i  afegim  la massa mare que teníem preparada, ha de quedar una massa consistent. Tornem a deixar reposar per espai d’un hora tapat.

Preparem la crema d’ametlla, fiquem l’aigua, el sucre i la pell de llimona en un caço al foc fins que arrenqui el bull i anem tirant la farina d’ametlla sense parar de remenar per que no s’enganxi. Un cop incorporada tota la farina en un minut ja està llesta.

Ara prepararem la crema pastissera, en un caço fiquem la llet, la pell de llimona i la branca de canella i deixem que arrenqui el bull, a part preparem els rovells d’ou, amb el sucre, i ho mesclem be, afegim la Maicena. Afegim aquest mescla a la llet remenant fins aconseguir la textura desitjada, ho apartem del foc i deixem que es refredi per poder treballar amb ella.

Fem boles de massa d’uns 230 gr. més o menys, per coca, l’estirem amb un corró i li donem la forma que vulguem, ho fiquem amb una safata de forn amb paper especial per cuinar i ho decorem com més ens agradi. Tapem amb paper de film i ho deixem reposar per un espai de 15 minuts. Mentrestant encenem el forn per que s’escalfi.

Passat aquest temps, les enfornem uns 15-20 minuts a 180º C vigilant que no es cremin.




BON PROFIT!!!

Altres receptes

6 comentarios

  1. quina revetlla més bona que vau tenir amb aquestes coques!!! t'han quedat fantàstiques!!! saps que aquest mes a Memòries d'una cuinera estem recopilant receptes de coques de Sant Joan? si t'animes ja saps que només has de deixar un comentari amb aquest enllaç!!! petonets

    ResponElimina
  2. si puc i m'ha clareixo ja participare. gracies i molts petons

    ResponElimina
  3. Francesc, muchas gracias por visitarme!!...veo que tu si hiciste una cocas como toca, bien recubiertas de cosas buenas!! :)
    Tienen una pinta maravillosa..te cambio un trozo? ;)
    Me quedo por aqui a segurite...me dejas??? :)
    Besitos y feliz fin de semana!!!

    ResponElimina
  4. Hola Francesc. Has treballat molt, t’han sortit un coques precioses. De segur que han tingut molt d’èxit a la revetlla
    Bona cuina

    ResponElimina
  5. muchas gracias por estar por aqui tan cerca, de todo corazon que si pudiera te daria pa probarlas. muchisimos besos.

    hola Narcis, en realitat va ser rapit, esta setmana havia fet un cursde reposteria i ja u tenia tot estudiat,em va fer ilussio que em quedesin aixi. una abraçada

    ResponElimina
  6. Quina producció! Ha valgut la pena, quin bon resultat.
    Moltíssimes gràcies per participar al memòries.
    Petons.

    ResponElimina