PA DE BRIOIX ESTIUENC

Per 15:25 , ,



Després de fer unes quantes coques vaig aprofitar una mica de massa per fer un pa  salat i comprovar que la massa de brioix igual es bona per fer dolços com entrants i aquest va esser el resultat, espero que us agradi. Visitant altres blocs m’he adonat que les possibilitats d’aquesta massa es infinita així que serà qüestió d’anar experimentant amb ella i us animo a tots a provar-ho.








Massa mare.

-          125 ml. D’aigua.
-          50 g de llevat fresc.
-          200 g de farina de força.


Massa brioix.

-          140 g de sucre.
-          125 g llet.
-          55 g de mantega.
-          2 ous.
-          ½ de farina.


Per ompli el pa:

-          un ensiam.
-          Dos ous bullits.
-           Dos llaunes de Tonyina.
-          Maionesa.
-          Una tomata.
-          Pernil dolç.
-          Olives sense pinyol.











Elaboració:


Per començar, prepararem la massa mare per que a de reposar , en un bol fem  com un volcà amb la farina i desfem el llevat amb una mica de l’aigua tèbia, l’afegim a la farina juntament amb la resta d’aigua. Ho treballem be i ho deixem reposar tapat en un habitació sense corrents d’aire per espai d’un hora.

Passat aquest temps, per preparar la massa de brioix, fem la mescla del sucre, la mantega, els dos ous i la llet i ho mesclarem tot, anem afegim la farina poc a poc amassant-ho amb força, i  afegim  la massa mare que teníem preparada, ha de quedar una massa consistent. Tornem a deixar reposar per espai d’un hora tapat.

Desprès es col·loca dintre d’un motlle llarg fins la meitat del motlle, prèviament engrassat, i es deixa uns 30 minuts tapat en film.

Llavors es col·loca dintre del forn i es cou uns 20 minuts a uns 200 graus comprovant que no es cremi.

Mentrestant per l’altra banda farem una mescla en tonyina, ensiam tallat petit,ou bullit, tomata tallada petita, olives, pernil dolç i maionesa i reservarem a la nevera.

Quan el pa sigui cuit i gelat es talla en tres trossos horitzontalment i s’ompli amb la mescla que em fet.

Es deixarà  a la nevera com a mínim unes tres hores a reposar  tapat en paper d’alumini.

Un cop fred ja es pot tallar i servir-se.

BON PROFIT!!!

















Altres receptes

0 comentarios