CARQUINYOLIS DE CEBA I BACON

Per 14:23 ,




Ingredients :


-          2 cebes tendres.
-          25 g de mantega.
-          150 g de llet.
-          30 g de llevat fresc.
-          1 ou.
-          ¼ de kg de farina.
-          Sal.
-          Bacon fumat.
-          Tomates seques.








Elaboració:

Neteja i talla les cebes, les courem a una paella amb mantega fins que siguin daurades.

escalfem una mica la llet i li afegim lo llevat remenant fins que es  dissolgui.

Lo bacon i les tomates les tallarem ben finets.

Mesclem l’ou, la farina, la ceba, lo bacon, les tomates  i la sal i des pres afegirem  la llet i lo llevat poc a poc i amassarem amb les mans fins  que obtindrem una massa  homogènia.








Agafem la massa i la tallem en forma de barres petites i les col·loquem a una safata, deixarem que la massa fermente i doble el seu volum (el temps dependrà de la temperatura ambient).

Escalfem  lo forn a 160Cº i quant es calent introduïm les safates uns 10 o 12 minuts fins que siguin cuits. Un cop cuits, retirem les barres del forn i les tallem en forma de carquinyolis i tornem a enfornar un minuts mes fins que estiguen daurades i cruixents.

Retirar del forn i deixar refredar sobre una reixa. Un cop freds, encara que son salats es poden acompanyar amb una melmelada de préssec amb maracuya com varem fer nosaltres.


Bon profit !!!  
































Altres receptes

4 comentarios

  1. ací diem rossegons, però dolços, mai ho he vist salat, serà questió de probar.

    ResponElimina
  2. Ja tenia una recepta dels carquinyolis salats.. amb el teu permís m'emporto també aquesta... que em sembla deliciosa!!! Petons

    ResponElimina
  3. M'agrada més lo salat que lo dolç, així que me pareixen espectaculars. A vore si puc fer la conversió al sense gluten. Gràcies per la idea!

    ResponElimina