CARBASSONETS FARCITS

Per 00:45 , ,



L’altre dia passejant pel mercadillo d’Amposta vaig veure una parada de verdures on hi havien aquest carbassonets petits i enseguida en va venir la idea de fer-los farcits, així que en vaig comprar (la veritat es que no eren gens cars) i aquí teniu el resultat d’aquella inspiració.

Tinc pensat que els pròxim els farciré de peix o marisc, a veure que tal?  Poden estar molt bons i representar un plat de festa per aquests dies no?







Ingredients:

-          4 carbassonets redons.
-          1 ceba.
-          150 gr. de carn picada mesclada: vedella i porc.
-          Un poc de formatge ratllat.
-          Una mica de crema agra.
-          Mantega.
-          Sal.
-          Pebre.
-          Oli d’oliva.









Elaboració:


Comencem tallant la tapa dels carabassons com si fos un barret i amb l’ajut d’un ganivet i una cullereta els buidem i reservem la carn.

En una safata fiquem els carabassons salpebrats i amb un rajolinet d’oli al forn a 180º , i anem tocant-los fins que estiguin una mica tovets.

Tallem la ceba petit, agafem una paella i li posem un rajolí d’oli i una mica de mantega  i saltegem la ceba, la salem. Quan ja està quasi cuita afegim la carn del carabassó i continuem coent.

Afegim una cullerada de nata agra, (a diferencia de la crema de llet, aquesta es més espessa i te un sabor diferent però no es agre, sols és el nom). Rectifiquem de sal i li afegim una mica de pebre. Remenem per que no sens enganxi la mescla i tanquem el foc.

Traiem els carabassons del forn, esperem un moment a que es refredin una mica i amb molt de compte els farcim amb la mescla, empolvorem  amb el formatge ratllat i els posem la tapa.

Tornem a posar al forn uns 5 minuts per que es fongui el formatge i s’esclafi tota la mescla i ja estan llestos per menjar.




Bon profit !!!


































































Altres receptes

3 comentarios

  1. No n'havia vist mai de tan petits! Queda molt bé la presentació! Una recepta molt bona. Petons

    ResponElimina
  2. són boníssims Francesc!!! petonets

    ResponElimina
  3. Genial Francesc...qué bones....per cert, no anaves a publicar el pastís de poma?....m'agradaria veure com et va quedar. Vinga nano.

    ResponElimina