CARBASSONETS FARCITS
L’altre dia passejant pel mercadillo d’Amposta vaig veure una parada de verdures on hi havien aquest carbassonets petits i enseguida en va venir la idea de fer-los farcits, així que en vaig comprar (la veritat es que no eren gens cars) i aquí teniu el resultat d’aquella inspiració.
Tinc pensat que els pròxim els farciré de peix o marisc, a veure que tal? Poden estar molt bons i representar un plat de festa per aquests dies no?
Ingredients:
- 4 carbassonets redons.
- 1 ceba.
- 150 gr. de carn picada mesclada: vedella i porc.
- Un poc de formatge ratllat.
- Una mica de crema agra.
- Mantega.
- Sal.
- Pebre.
- Oli d’oliva.
Elaboració:
Comencem tallant la tapa dels carabassons com si fos un barret i amb l’ajut d’un ganivet i una cullereta els buidem i reservem la carn.
En una safata fiquem els carabassons salpebrats i amb un rajolinet d’oli al forn a 180º , i anem tocant-los fins que estiguin una mica tovets.
Tallem la ceba petit, agafem una paella i li posem un rajolí d’oli i una mica de mantega i saltegem la ceba, la salem. Quan ja està quasi cuita afegim la carn del carabassó i continuem coent.
Afegim una cullerada de nata agra, (a diferencia de la crema de llet, aquesta es més espessa i te un sabor diferent però no es agre, sols és el nom). Rectifiquem de sal i li afegim una mica de pebre. Remenem per que no sens enganxi la mescla i tanquem el foc.
Traiem els carabassons del forn, esperem un moment a que es refredin una mica i amb molt de compte els farcim amb la mescla, empolvorem amb el formatge ratllat i els posem la tapa.
Tornem a posar al forn uns 5 minuts per que es fongui el formatge i s’esclafi tota la mescla i ja estan llestos per menjar.
Bon profit !!!
3 comentarios
No n'havia vist mai de tan petits! Queda molt bé la presentació! Una recepta molt bona. Petons
ResponEliminasón boníssims Francesc!!! petonets
ResponEliminaGenial Francesc...qué bones....per cert, no anaves a publicar el pastís de poma?....m'agradaria veure com et va quedar. Vinga nano.
ResponElimina