FAVES OFEGADES (A L'ESTIL DE MA MARE)
Ingredients :
- llorer.
- 1 ceba.
- Alls.
- Pebre roig.
- 2 carxofes.
- 300 g de faves (pelades).
- Julivert.
- Xoriço roig.
- Cansalada viada.
- Oli
- Sal.
- Aigua.
Elaboració:
Netegen les carxofes, pelem la ceba i la tallem a trossos i reserven.
En una cassola fonda posem un bon rajolí d’oli i amb cura afegirem les carxofes i les faves , el xoriço tallat a rodanxes i la cansalada a daus.
Afegim la fulla de llorer, la ceba tallada en quatre trossos, els alls, lo julivert i la ½ culleradeta de pebre roig.
Si les faves ja son un poquet dures se li afegirà un gotet d’aigua.
Un cop tot posat dins l’olla, encendrem lo foc i deixarem a foc mitja amb l’olla tapada.
Per remenar les faves NO ho fem a la cullera per que es xafem, s’ha de sacsejar la cassola i així evitarem fer-les puré.
Quant siguin ben toves ja estan cuites, les rectifiquem de sal i ja estaran llestes.
A l’hora de servir-les tindrem conte de repartir els trossos de xoriço i de cansalada per a tots els comensals, i ja es podran degustar.
Bo profit !!!
5 comentarios
Quina bona pinta!! Un bon estofat! Petons
ResponEliminaes que les mares cuinen tan bé, sobre tot els plats tradicionals, bon cap de setmana Francesc!!!
ResponEliminaHummm Fabetes...
ResponEliminaHummm que bones...
Petonets i bon cap de setmana llaaaarg.
Hola, doncs és la millor recepta, la de la mare, sense dubte!!! Petons i bon cap de setmana
ResponEliminaAquestes són les faves que mes m’agraden
ResponEliminaBona cuina