DONEM PER COMENÇADA LA TEMPORADA DE BOLETS

Per 15:29





Sí, la temporada de bolets a començat, qui ho diria fa uns mesos?

 A finals d’estiu la manca de pluges i les temperatures altes feien preveure que seria una mala temporada com l’any passat (natros van trobar un munt de morenetes “fredolics” i algun que altre rovelló però res més, els camagrocs van brillar per la seva absència i les pegaloses “llaneges” es van deixar veure tímidament), però al final la benvolguda pluja va arribar, les temperatures es van mantenir altes i el vent (tant característic d’aquestes terres) no va aparèixer. Tot aquest conjunt de factors van propicia la temporada boletaire “Alabado sea el senyor”.




L’Anna ja tenia el cuc de anar a bolets, li encanta, com ella diu”li agrada més buscar-ne que menjar-ne, li agrada molt passejar pel bosc, mirar a veure que troba i quan en troba un,... be es un escàndol silenciós (Crida en veu baixeta per si hi ha gent a prop que no se’n assabenten de la nostra posició je je je ) sembla un nen la nit de Reis.

Ja fa uns quatre anys que per aquesta temporada fem una escapadeta a Soria, més concretament  a Navaleno on uns amics d’uns amics nostres tenen una fonda rural, així va ser com varem conèixer a la Marga i al Felipe els propietaris de la “CASONA DEL HERRERO” Una casa rural de només 6 habitacions dobles i restaurant,  de lo més acollidora on el tracte es excepcional i et fan sentir com a casa (i no es una exageració) el preu es molt econòmic i tot està impecablement net a part que ells et van informant de què fer què anar a visitar o si anar a buscar bolets,...





El primer cop que ha van anar va ser per fer una escapadeta, i els amics nostres ens van comentar que per que no anàvem a Navaleno que uns amics seus tenien una casa rural, que els paratges eren molt bonics i que podíem anar a la LAGUNA NEGRA, EL CAÑON DEL RIO LOBOS (on hi ha boltos),... ideal per a natros que ens agrada molt caminar i fer rutes (es més fàcil fer feliç a l’Anna portant-la a la muntanya que tota una tarda de compres a un centre comercial què us sembla?) i no ens ho varem pensar dos vegades i cap allà que falta gent. Varem estar uns quatre dies i el record es meravellós varem veure tot el que ens aviem proposat i parlant amb el Felipe i la Marga i un matrimoni català que estava hospedat, ens van comentar la possibilitat de anar cap a la Laguna però a buscar BOLETUS (els Ceps) ens van comentar que se’n trobava algun i que de rovellons pocs però per a natros ja en teníem prou i al dia següent cap al bosc ven d’hora. Natros   havien vist els boletus collits al Hostal, però no sabíem com trobar-los, per on sortien, com eren al bosc què havíem de buscar i per on però aquell any 2009 varem trobar els primers 5 Boletus de la nostra vida. Quina emoció, i quin èxit quan varem arribar al Hostal, no s’ho creien, érem de Tortosa no coneixíem el terreny i el primer dia “Premio” ve era la sort del “novato” però què be!!!.


D’aquí es va establir una amistat i l’any següent 2010 van trucar per veure si es feia alguna cosa i ens van informar que la temporada era bastant bona i què varem fer? Doncs sí a tornar-hi, aquell any ja sabíem més ve que buscar i com s’observaven i en varem fer unes 40 peces més o menys i alguna de tamany considerable.







L’any 2011 ens varen informar que no es trobava res, que la gent es queixava de que res de res i per tant no hi varem anar.

I aquest any van ser ells que van informar als nostres amics que ens avisarem, per que la temporada era excepcional que se’n trobaven a kilos, que era com una plaga i es clar no ens ho varem pensar dos vegades i varem marxar, aquest cop acompanyats per la meva filla a qui  també li encanta buscar bolets, l’Anna diu que té un sisé sentit per buscar-ne com jo. Però lo cert es que les peces més grans les varen fer elles dos.





 Varem marxar el 26 per passar la tarda a Soria per ensenyar-li a la meva filla, a sopar i dormir a l’Hostal i parlar amb Felipe i Marga i que ens informessin. El dia 27 era el cumpleanys de l’Anna i ella nomes deia “El millor regal seria trobar-ne una bona quantitat i que Marina (la meva filla) en pugues trobar algun” i “su deseo se hizo realidad” Com varem disfrutar, va ser un matí per no oblidar mai observeu les fotografies.






Després de dinar (un bocata per no perdre molt de temps ja que havien anat a per feina) Marina es va quedar a l’Hostal però l’Anna i jo varem tornar al bosc fins les 5-5’30 estàvem trinxats, fets pols però molt feliços com no? Havia estat el dia perfecte per l’Anna i això valia la pena.




Felipe i Marga no sortien del seu asombro ells ja comptaven en que natros en faríem una bona quantitat però no aquesta exageració, va ser increïble, els varem pesar i eren: 30 kilos. Aquella nit tota la gent que va baixar a sopar se’n va assabentar de la nostra troballa. Je je je

El dia següent, en el canvi d’hora, no volíem fer tard i a les 7’30 ja estàvem patejant el bosc per fer la despedida, i fam trobar les peces més grans dels dos dies l’Anna va trobar un Boletus que feia 740 grams i la Marina un parell de 540 grams a part d’altres ven eixerits. Que us semblen les discípules han passat davant al mestre, 






Des d’ aquí us vull animar a visitar Navaleno i la CASONA DEL HERRERO, i per aquells enamorats de buscar bolets (això va per tu Juju) no us ho penseu i aneu a provar aventura .... mai se sap si no mireu natros. Però ara ja serà per a l’any vinent.







Vull donar les gràcies a Felipe i Marga per la seva amistat i el tracte tant meravellós rebut “GRÀCIES I FINS L’ANY QUE VE AMICS”.





Altres receptes

3 comentarios

  1. Si que la vau fer grossa... No us deixaran tornar! Una abraçada

    ResponElimina
  2. quin munt de Bolets Francesc!! sou uns cracks. petpnets

    ResponElimina
  3. UUUUUfff!!! Quina collitassa!!! Vau xalar moltíssim, oi???
    Salut!
    Olga

    ResponElimina