“TAJIM” DE OSSOBUCO

Per 14:44 , ,





Ingredients:


-         1 Kg. de carn de bou Ossobuco (com no, comprada a POLLERIA Teresa, ella us aconsellarà del millor tall) .

-         300 gr. de prunes s/pinyol.

-         100 gr. d’ametlles crues.

-         1 ceba gran picada.

-         2 culleradetes d’aigua d’azahar.

-         1 rama de canella.

-         1 culleradeta de canella molta.

-         1 culleradeta sopera de mel.

-         Oli d’oliva.

-         Sal, pebre, safrà i gingebre molt.

-         Llavors de sesam.







Elaboració:


En primer lloc posem les prunes a hidratar en l’aigua d’azahar i reservem .


En una cassola sofregim la ceba talladeta en un poc d’oli fins que es torni transparent.


Tallem la carn a daus no molt petits i els afegim a la cassola amb la ceba, sofregim tot junt.


Afegim la rama de canella i el safrà i removem contínuament per que no es cremi la ceba i daurem la carn.









Just cobrim la carn d’aigua (no més)  i afegim la sal, el pebre, la canella molta, el gingebre i la cullerada de mel. També afegirem la meitat de les prunes i la meitat de les ametlles crues, així com una culleradeta de l’aigua de macerà les prunes.


Tapem la cassola i deixem coure a foc baix durant aproximadament un hora.


Passada aquesta hora comprovarem l’estat de cocció de la carn, a d’estar ben toveta, si es necessari afegirem una mica d’aigua (però sense arribar a cobrir la carn) i si queda molt de suc deixarem la cassola destapada per que redueixin.








Fregim les ametlles que ens quedaven i arrebossem les prunes reservades en llavors de sèsam.


En el moment de servir el plat afegirem per sobre les ametlles fregides i les prunes arrebossades en sèsam.


Queda un plat deliciós però diferent, potser no estem massa acostumbrats a guisar en canella i mel, però queda realment espectacular i la carn tendríssima, sols una recomanació, compte amb l’aigua d’azahar no us passeu en la quantitat mes val fer les cullerades raneres.

I no ho dubteu. POLLERIA TERESA us aconsellarà a l’hora de comprar la millor carn per a cada plat.



BON PROFIT!!!!























Altres receptes

2 comentarios

  1. Quina bona pinta que té aquest Ossobuco! Mai he tastat les prunes macerades en aigua d'azahar :) Tinc molta curiositat :)
    Molts petons ^^

    ResponElimina
  2. Hola Francesc!
    M'ha agradat molt aquesta recepta i el teu blog, fins aviat!
    Gisela i Ramon de Nohihanous

    ResponElimina