BESCUIT DE IOGURT AMB TARONGES CONFITADES
Hola! Feia ja uns quants dies que no penjava res pel bloc però es que he estat una mica ocupat i no tenia a la redactora de premsa disponible, je, je, (es la meva dona) però ja torno a estar aquí.
Aquest bescuit es com un “fons d’armari” dins de la cuina, ràpid de fer i deliciós tant per menjar sol com farcit de xocolata, melmelada, nata, crema,... ja eren les postres elegides de les nostres iaies, quan arribava el diumenge tota la casa s’inundava del seu olor. Jo, com podeu comprovar, he canviat el sucre per sucre de canya i li dona un gust i un color diferent, i afegint les taronges confitades fins i tot sembla un pastís de vanguardia.
INGREDIENTS:
Pel bescuit:
- 4 ous.
- 1 iogurt natural.
- 1 mesura de iogurt d’oli de gira-sol.
- 2 mesures de iogurt de sucre de canya integral.
- 1 pell de llimona rallada.
- 1 sobre de llevadura Royal.
- 4 ½ mesures de iogurt de farina.
Per les taronges confitades:
- 3 taronges.
- 125g. de sucre.
- 1 rama de canella.
- 1 sobre de gelatina neutra.
- una mica de rom.
- aigua.
ELABORACIÓ:
Es baten els ous i després i afegim, poc a poc, el sucre, l’oli de gira-sol, la pell de llimona i al final la farina amb el royal. Mesclem be tots els ingredients i enfornem a 180º durant uns 30 minuts, passat aquest temps el punxem per comprovar si està cuit, en cas contrari el deixem una estona més.
Per fer les taronges confitades: agafen un caço i fiquem les taronges tallades a rodanxes de 1 cm. d’ample, el sucre, el rom, la canella i les cobrim amb aigua. Ho tenim a foc suau, comprovant de quant en quant las taronges. Quan aquestes estiguen tovetes tirem el sobre de gelatina, remenem i ho deixem reposar una estona.
Quan el bescuit està fet fiquem les rodanxes de taronja pel damunt i .. a menjar. Es suau, ràpid de fer i molt bó pel sabor de les taronges.
Ara que ja sabeu preparar les taronges un altre dia uns posaré una recepta amb elles, però aixó ja serà un altre dia.
5 comentarios
Hola Francesc, vaja pinta el bescuit, avui he fet la quiche de verdures, i m'ha quedat molt bona, ha tingut molt exit!!! fas unes receptes molt bones i facils, sou uns cracks tu i la redactora de prensa tambe eh!!!
ResponEliminaFrancesc, qué bizcocho más rico.
ResponEliminaMe encanta la presentación.
Besos
et perdonem que hagis tardat tant perquè l'espera ha valgut la pena!!! m'encanta! petons
ResponEliminaElisa, gracies per provar les meves receptes,segur que ho has fet amb molt d'amor i així l'exit esta asegurat.La redactora et dona les gracies.
ResponEliminaExperimento, si realmente es muy rico y facil de hacer, gracias.
Judith,tot lo bó es fa esperar,jajaja com els bolets...
Francesc quin bescuit més original i més bo,la presentació m'encanta.
ResponEliminaUna abraada ben grossa.