KONOFA DE FESTUCS, MATÓ I MEL
Ingredients :
-
La pell de mitja llimona ratllada
-
65 gr. de festucs pelats sense
sal.
-
500 gr. de pasta KATAIFI o també
anomenada “Cabello de Angel”, (de venta en les Botigues Gourmet del Corte
Inglés.
-
200 gr. de brossat o mató.
-
50 gr. de sucre.
-
1 culleradeta d’aigua d’azahar.
-
150 gr. de mantequilla.
Per a l’almibar:
-
250 gr. de mel.
-
2 culleradetes d’aigua d’azahar.
-
El suc de mitja llimona.
Elaboració:
Ratllem
la pell de mitja llima i exprimim el seu suc i reservem.
Torrem
els festucs en una paella antiadherent i els xafem una mica al morter (que no
quedi molt esmicolats).
Agafem
la pasta Kataifi i la col·loquem entre dos draps humits durant uns 5 minuts per
que quedi flexible i es pugui treballar sense trencar-se molt (sempre es trenca
no us preocupeu).
En
u n bol posem el brossar, la pell de la llima ratllada, el sucre, l’aigua d’azahar
la meitat del festucs esmicolats i ho xafem amb una forquilla mesclant-ho be.
Fonem la matequilla i pintem el fons d’un
motlle, col·loquem a sobre la meitat de la pasta Ketaifi, per tot el fons.
Pintem
amb mantequilla tota la superfície de la pasta per facilitar que s’enganxi.
Col·loquem
a sobre la mescla de mato, sucre i
festucs i cobrim amb la resta de pasta Kataifi procurant que quedi tot ben
cobert i pintem amb la resta de matequilla tota la superfície pressionant una
mica per donar-li forma.
Enfornem
a 180º durant 15 minuts, al cap d¡’aquesta estona li donem la volta amb l’ajuda
d’un plat i tornem a enfornar 15 minuts més.
Ara
preparem l’almibar, posem en un caço la mel, el suc de mitja llimona i l’aigua
d’azahar i ho posem a foc ben suau fins que comenci a bullir. Reservem.
Treure
el pastís del forn tirar-li a sobre l’almibar i deixar refredar.
En
el moment de servir abocar per sobre la resta del festucs i ja està llest.
Que
us sembla? Una manera diferent de menjar mató i mel amb una fusió de cultures
no?.
BON PROFIT!!!!
5 comentarios
m´encanta!!! he de fer-lo, gràcies!!!!
ResponEliminaHola! A part d'agradar-me molt la recepta... ara ja se on comprar la pasta Kataifi que no hi havia manera de trobar-la!! Gràcies!
ResponEliminaostres Francesc! quina recepta més xula i difirent!!! m'agrada moltíssim el toc viatger que té. moltíssimes gràcies per participar. petonets
ResponEliminaGràcies per aquesta original recepta! Sembla fussió catalana/marroquina...
ResponEliminaI ja que estem... a on es compra l'aigua d'Azahar??
moltes gràcies!
MMMmmm.....quina bona pinta!!! Un toc morisc impressionant!!!
ResponEliminaUna abraçada,
Olga