MAKI, SUSHI I CALIFORNIA ROLL

Per 09:34 , ,






Aquesta recepta ja fa molt temps que la teníem pendent de penjar, per que ens havíem compromès amb una companya, Àngels Romero que sempre que ens veia ens deia, la recepta del sushi què, per a quant ? així que no podíem deixar-ho mes temps i aquí esta la recepta.

L’encarregada de preparar el sushi a casa es l’Anna que, la veritat sigui dita, no n’havia fet mai i es va animar veient  el programa de canal cocina “ oriental i tal” i amb Hung fai chin chi va començar a provar-ho; les primeres vegades no varen quedar com tocava un cop l’arròs una mica dur, l’altre molt pegallós....però poc a poc va trobar-li el punt i ara ja veieu el resultat.

El mes important, i potser el més difícil, es la bona cocció de l’arròs.
Segons el mestre Hung Fai chin chi apart de la importància de la cocció, un pas imprescindible és abocar l’arròs en un recipient ample i ventar-lo, si, si ventar-lo, agafar un ventall i ventar-lo per refredar-lo i desprès afegir-li la mescla de vinagre, sucre, sal i remenar-lo, desprès deixar-lo reposar tapat amb un drap de cotó.








Ingredients:

-          arròs.
-          Vinagre d’arròs.
-          Sal.
-          Sucre.
-          Salmó fumat.
-          Surimi.
-          Bacallà fumat.
-          Carlota.
-          Advocat.
-          Maionesa.
-          Sèsam torrat blanc i negre.
-          Alga nori.
-          Salsa de soja.
-          Wasabi.
Estoreta de bambú o makisú.









Elaboració:

Realitzem la mescla del vinagre  d’arròs,sucre i sal en la proporció 3-2-1 cullerades, remenem ve fins la seva dissolució.
Poseu l’arròs cru en un escorredor sota l’aixeta fins que l’aigua surti clara, no blanca.
Poseu a bullir l’arròs en una cassola amb tapa en una proporció de 1 tassa d’arròs una tassa d’aigua i deixar coure tot tapat uns 10 minuts sense destapar-lo i desprès ho deixem reposar tapat uns 10 minuts més.

Mentrestant posarem la barreja de vinagre a calenta al foc (vigileu que no arrenqui el bull).

Un cop passat els deu minuts de repòs de l‘arròs, el posarem  en un recipient ample i li afegirem la mescla de vinagre d’arròs calent i ho remenarem amb un “palillos” xinesos o (en el seu defecte) amb una cullera de fusta amb molt de compte de no trencar l’arròs.

Tapem el recipient amb una drap de cotó mullat i reservem.

Mentrestant tallem el carabassó i la carlota  a bastonets i els bullim al “dente”. Els traiem i els posem en aigua amb glaçons.

Tallem l’advocat, el salmó el surimi i l’abadejo a tires i reservem.

Ara ja tenim tots els ingredients preparats i comencem a preparar els Makis.










Muntatge Maki Sushi

Agafeu el makisú i a sobre li poseu el full d’alga nori en la part llisa en contacte amb estoreta i la rugosa cap a dalt.
Ens mulleu les puntes dels dits i agafeu una mica d’arròs i l’escampem per sobre de l’alga. ( si se’ns apega a les mans ens les mullem una mica més)
En un extrem col·loquem uns palets de carlota, carabassó i salmó i enrotlleu pressionant amb el makisú per forma un rotllo.

Munteu un altre amb bacallà i verdures o truita a la francesa , tonyina ...
Talleu el maki per la meitat i cada meitat en tres parts. Cada cop que talleu passeu la fulla del ganivet per sota de l’aigua per evitar que es desmunti el maki.



Califòrnia roll   


Folreu el makisú amb paper de film i fiqueu l’alga nori a sobre en la part rugosa cap a dalt, li escampem l’arròs com en el pas anterior i amb molta cura li peguem la volta de manera que l’arròs quedi en contacte al film i l’alga nori a dalt.
Unteu l’alga amb una mica de maionesa i poseu en un extrem la truita lo surimi l’advocat i enrotlleu.
Talleu lo rotllo igual que el maki.

Poseu en un plat lo sèsam torrat i negre i passeu cada rotllo arrebossant-lo.

Ja estan llestos per menjar acompanyats de salsa de soja i wasabi.




Bon profit!!!  

Altres receptes

3 comentarios

  1. Ohh m'encanta el sushi!!!! Pero no m'atreveixo mai a fer-lo, no se on trobar el vinagre d'arròs i crec que el montatge pot ser difícil.
    Tan quedat tam bé a tu!! M'apunto la recepta i avere si m'animo algun dia!!jejjej
    Petons

    ResponElimina
  2. doncs moltísssssssssimes felicitats perquè estan genial!!!! és dels meus plats preferits!! ;) petonets

    ResponElimina