PRODUCTES CATALANS

Per 08:09

El disabte 1 d’Octubre varem anar a Lleida a la fira Agrària de Sant Miquel, una fira de maquinaria agrícola, hi havia uns pavellons dedicats a tot el mon de la fruita: maquinaria, mostres de fruites, exposicions...

També hi havia un pavelló dedicat al mon de la alimentació: expositors donant a conèixer els seus productes: embotits,formatges, licors, dolços...noves formes de conservació, de presentació... maquines per cuinar i en migs de totes elles en destacava una per diferent i amb un sentiment clarament català, la parada de XECNA(xarxa d’establiments amb consciència catalana) on hi havia tota mena de begudes fetes a Catalunya: cava, misteles, licors,cervesa, però el que no havíem vist mai: cola, tònica, begudes energètiques i ginebra.




A l’estanc hi havia el Ramon Carner, membre fundador i president de Xecna(2007)  una persona alegre, espontània i optimista que et contagia un interès pels seus productes i les ganes de provar-los.










La cervesa catalana “ cap d’ona” ( que n’hi ha de torrada i suau) i que es molt bona, natros ja l’havíem provat però no imaginàvem la resta de productes de que disposen, ens varem posar a parlar amb  Ramon li varem comentar de l’existència del meu bloc i li va parèixer genial,d’aquí les fotografies següents, i ens va comentar que a partir d’ara podríem trobar els seus productes a Tortosa concretament i en exclusiva a la “licoreria Monclus  ( per a tots els d’aquesta zona , que ho sapigueu per si vos interessa) i aquí vos deixo un enllaç per que pegueu una mirada a la seva historia, qui son, els seus productes així com també preparen menjars i tenen servei de càtering en la rosteria Ramon cuina catalana tradicional i possiblement lo millor pollastre del mon presents al mercat de la boqueria, i altres punts de Catalunya.









Enllaç es apats.cat i Xecna.cat visiteu les seves pagines son molt interessants i no deixeu pasar l’oportunitat de provar els seus productes si podeu, de veritat que valen la pena.

Fins aviat Ramon .    






Continuant en la nostra visita pel pavelló varem fer cap a la zona de les demostracions on una cuinera estava preparant uns cup cakes , en acabar es va preparar un altra demostració i quina vaser la meva sorpresa!! Es tractava de la Dolors del bloc “ la cuina de la dolorsses clar si ella es de Balaguer, i ens varem quedar a mira la seva actuació. Com se nota la seva professionalitat, el seu saber estar davant del públic, la seva confiança i seguritat, a mi segur que em caurien els estris de les mans, en acabar ens aproparem a saludar-la i quin encant de persona!






Ens vam posar a parlar i li vaig dir que tenia un bloc de cuina. Em va donar uns petits “consells” o com ho feia ella , vam parlar una estona i em va encantar, es una magnifica persona.

Cracies Dolors per atendrem em vas motivar i em vas contagiar part de la teva il·lusió per continuar en aquesta aventura boguera.







Fins aviat i  molts petons dolorss.

Altres receptes

1 comentarios