LODO DE MISSISSIPPI

Per 10:13 , , , ,

Recepta favorita del sud dels Estats Units, el seu farciment extremadament suau amb un toc de cafè li dona en nom aquets pastis.
El nom de “ tarta o pastel de lodo del mississipì” ve donat per la densa capa de fang que s’origina en els marges del riu mississipì.
Es creu que aquets pastis va ser creat per les ames de casa després de la segona guerra mundial, ja que esta fet d’ingredients simples que es poden trobar en qualsevol supermercat i no precisa cap preparació especial.

Jo la recepta la vaig treure del bloc de Francisco

de Compilación de recetas.









Ingredients:


-          1 paquet de massa quebrada fresa.
-          150 g de mantega.
-          250 g de sucre.
-          30 g de xocolata de 74 % de cacau.
-          60 g de xocolata sense sucre.
-          2 cullerades de caramel líquid.
-          3 ous.
-          3 cullerades de nata liquida.
-          1 cullerada de extracte de vainilla.











Elaboració:


Preescalfeu el forn a 180 º graus.
Esteneu la massa sobre el motlle , punxeu tota la base per que no pugi i enforneu uns 15 minuts a 180 graus.

Poseu  un cassó amb la mantega, la xocolata, el cacau i el cafè en pols i aneu remenant per que tot es mescli be vigilant que no es cremi.

Bateu el sucre amb els ous fins obtenir una mescla ben cremosa, li afegim el caramel líquid la nata liquida i la vainilla.
Incorporem als ous la mescla de xocolata i mantega i ho mesclem per que quedi tot uniforme.
Cobrim la base i enfornem uns 30 minuts a uns 180 graus.

La peculiaritat d’aquest pastis està en la mescla del caramel – vainilla- cafè soluble.
Sembla una mescla estranya però el sabor es fantàstic i gens embafòs.
  
El pastis s’infla durant la cocció i forma una crosta que en el moment de treure’l del forn s’enfonsa i pot trencar-se la superfície.

Comproveu be la cocció perquè no se us desmunti al tallar-lo.
Deixeu-lo refredar.






Bon profit!!

Altres receptes

6 comentarios

  1. és el primer cop que la veig, però si porta xocolata segur que m'agrada!!!! ;PPPP petonets

    ResponElimina
  2. Un postre original. Pels ingredients que porta ha d'estar molt bo.
    Bona cuina

    ResponElimina
  3. No n'habia sentit mai a parlar d'aquest postre... però veient els ingredients i la foto sembla deliciòs!
    Petons

    ResponElimina
  4. Gracies per lo vostre comentari, i si vos aniveu a fer-lo veureu que bo que es, a mi encanta.

    ResponElimina
  5. Hola Francesc, que casualidad acabo de ver tu blog el el mon de Juju y resulta que conozco un chico de Tortosa que se llama igual que tú.
    Encantado de pasar por tu blog veo que tienes unas recetas muy ricas, me quedo como seguidor , yo tbn soy de Tarragona. Saludos noi.

    ResponElimina