LASANYA DE MELÓS DE VEDELLA

Per 14:28 , ,

Ja tenim el Nadal més prop  i,com no, el corre-cuita  d’última hora: regals que fan falta, compres per l’elaboració dels àpats nadalencs, menjars familiars on intentem lluir-nos una mica en l’art culinari... però per que això no representi un greu perjudici per a les malmeses butxaques de la gran majoria de gent us presento unes receptes, si ve una mica laborioses de realitza, fàcils i bastant assequibles  i on l’èxit del plat està assegurat. Espero que us agradin.


Ingredients:


-          2 o 3 Galtes de Bou netes(depenent del tamany i la gent que siguem) de venda en POLLERIA I CARNISSERIA TERESA.
-          Ceba.
-          Tomates.
-          Una branca de julivert.
-          Romer.
-          Oli d’oliva.
-          Sal i Pebre.
-          Patates.
-          Formatge rallat.


Per a la ceba confitada:

-          Cebes.
-          Oli.
-          Una cullerada de mel o sucre (al gust).










Elaboració:



Agafarem unes fulletes de la branca de romaní i les picarem amb una mica de sal fent així una sal de romaní amb la qual salarem les galtes afegim el pebre. Agafem les galtes salpebrades  i les fiquem en una safata per anar al forn amb un bon rajolí d’oli d’oliva, la ceba tallada en quatre trossos, les tomates (2 o 3) obertes per la meitat, la branca de julivert i la branca de romaní i fem un rostit a 150º C durant un parell d’hores o fins que les galtes estiguin ben tovetes i cuites.

Mentrestant anem preparant la ceba, agafem una paella i li posem oli, afegim la ceba i la salem, i deixem coure a foc ve suau per que la ceba es confíte. Just un moment abans de treure li afegim la cullerada de  sucre, remenem i deixem un parell de minuts més i la reservem.

Agafem les galtes i les desmollem, mentrestant amb l’oli de coure-les fregim les patates tallades com per fer una truita de patates.











Muntatge del plat:

            Agafem un cercle d’emplatar i fiquem al fons uns trossets  de patata, a sobre una bona cullerada de galta desmollada, patata, galta, i a sobre cobrim amb la ceba confitada i el formatge rallat.

Gratinem fins fondre el formatge (i al mateix temps s’esclafa la composició) i podem acompanyar de la salsa que ens vingui més de gust o amb una mica de mesclum per donar-li frescor al plat. Jo la vaig acompanyar en una salsa de ceps.

Per aquells que no heu provat les galtes (o teniu una mica de mania) dir-vos que es una carn molt melosa amb molta gelatina i que agrada molt als nens per tant no tingueu manies i si teniu l’oportunitat proveu-la.


BON PROFIT!




I DES DE AQUEST BLOC VULL APROFITAR PER  DESITJAR-VOS UN MOLT      BON NADAL A TOTHOM!!!,

Espero continuar l’any que ve  compartint la meva passió per la cuina amb tots vosaltres, i gràcies per seguir-me i confiar amb les meves receptes.

Altres receptes

3 comentarios

  1. Aquest plat em sembla molt suggerent!! Perfecte per aquestes festes.
    Bon Nadal!!!!

    ResponElimina
  2. Aquesta lasanya té una pinta tremenda!!!

    Una abraçada i molt bones Festes!
    Anna

    ResponElimina
  3. Una lasaña estupenda.
    Me gustan los ingredientes que lleva, así que me imagino el sabor tan delicioso que tiene que tener.
    Besos

    ResponElimina