CANALÓ CRUIXENT DE FREDOLICS
Ja s’apropa Nadal i, com no!!, el temps de receptes de sopa de Galets, brous i.. Canalons!!, el plat típic per al dia de Nadal o San Esteve en la majoria de cases catalanes. Coincidint, i per tant aprofitant, que ha estat una molt bona temporada de Morenetes (o Fredolics) e decidit fer aquesta recepta ràpida però, no per això, menys digna de ser una plat de fest.
Ingredients:
- Un paquet de pasta filo.
- Mantega desfeta per untar.
- Morenetes.
- Ceba.
- Cap de llom.
- Sal i pebre.
- 50 ml. De crema de llet.
- Paté.
- 1 ou.
- Formatge rallat.
Preparació:
Tallem el cap de llom a trossets ben petits i els salpebrem , també tallem la ceba.
Saltegem la ceba i un cop enrossida, afegim la carn trinxada i ho saltegem be. Un cop cuita la carn li afegim les morenetes (les morenetes soltaran molta aigua, ho deixem reduir). I un cop saltejades li afegim els 50 ml. De crema de llet.
Deixem coure fins reduir la crema de llet i just abans de treure la paella del foc li afegim el paté tallat a trossets (la quantitat de paté es a gust personal) remenem i reservem escorrin l’excés de líquid (es pot triturar i formar una pasta).
Preparem la pasta filo, agafem un full de pasta i pintem tota la superfície amb la mantega fosa, doblem el full per la meitat i posem una cullerada de mescla de carn en un extrem de la pasta i enrotllem com un caneló.
Posem sobre una safata de forn amb paper vegetal i pintem la superfície amb l’ou batut i empolvorarem amb el formatge rallat. Enfornem a 180º fins que estiguem ben daurats.
Es poden servir acompanyats d’una salsa de taronja.
Bon profit !!
Aquesta es la foto dels fredolics recollits aquesta setmana passada.
5 comentarios
quin munt de fredolics!!! quina enveja! jajajajajaja. Has fet una fantàstica versió! moltíssimes gràcies per participar. petonets
ResponEliminaQuina pila de fredolics! Jo no n´he colllit mai, per aquí es fan mes pinatells, rovellons... es deu poder canviar el bolet no? Apa, que quin caneló mes contundent!A mi posa´m en tres!
ResponEliminaPetons
Ohh quina canalon mes bons amb pasta filo, que m'encanta!! Molt original!
ResponEliminaPetons
Aquests canalons a casa meva triomfarien de valent! Quina enveja de fredolics, amb el que m'encanten!!!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Deu ni do amb el cavàs de Fredolics....bon bloc. M'agrada.
ResponElimina