CANALÓ CRUIXENT DE FREDOLICS

Per 09:53 , ,




Ja s’apropa Nadal i, com no!!, el temps de receptes de sopa de Galets, brous i.. Canalons!!, el plat típic per al dia de Nadal o San Esteve en la majoria de cases catalanes. Coincidint, i per tant aprofitant, que ha estat una molt bona temporada de Morenetes (o Fredolics) e decidit fer aquesta recepta ràpida però, no per això, menys digna de ser una plat de fest.






Ingredients:



-          Un paquet de pasta filo.
-          Mantega desfeta per untar.
-          Morenetes.
-          Ceba.
-           Cap de llom.
-          Sal i pebre.
-          50 ml. De crema de llet.
-          Paté.
-          1 ou.
-          Formatge rallat.









Preparació:


            Tallem el cap de llom a trossets ben petits i els salpebrem , també tallem la ceba.

            Saltegem la ceba i un cop enrossida, afegim la carn trinxada i ho saltegem be. Un cop cuita la carn li afegim  les morenetes (les morenetes soltaran molta aigua, ho deixem reduir). I un cop saltejades li afegim els 50 ml. De crema de llet.

            Deixem coure fins reduir la crema de llet i just abans de treure la paella del foc li afegim el paté tallat a trossets (la quantitat de paté es a gust personal) remenem i reservem escorrin l’excés de líquid (es pot triturar i formar una pasta).

            Preparem la pasta filo, agafem un full de pasta i pintem tota la superfície amb la mantega fosa, doblem el full per la meitat i posem una cullerada de mescla de carn en un extrem de la pasta i enrotllem com un caneló.

            Posem sobre una safata de forn amb paper vegetal i pintem la superfície amb l’ou batut i empolvorarem amb el formatge rallat. Enfornem a 180º fins que estiguem ben daurats.

            Es poden servir acompanyats d’una salsa de taronja.



Bon profit !!





Aquesta es la foto dels fredolics recollits aquesta setmana passada.



















Altres receptes

5 comentarios

  1. quin munt de fredolics!!! quina enveja! jajajajajaja. Has fet una fantàstica versió! moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  2. Quina pila de fredolics! Jo no n´he colllit mai, per aquí es fan mes pinatells, rovellons... es deu poder canviar el bolet no? Apa, que quin caneló mes contundent!A mi posa´m en tres!
    Petons

    ResponElimina
  3. Ohh quina canalon mes bons amb pasta filo, que m'encanta!! Molt original!
    Petons

    ResponElimina
  4. Aquests canalons a casa meva triomfarien de valent! Quina enveja de fredolics, amb el que m'encanten!!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Deu ni do amb el cavàs de Fredolics....bon bloc. M'agrada.

    ResponElimina