CARXOFES AMB CRUSTACIS
Ingredients:
- 12 carxofes tendres.
- Dos dotzenes de llagostins frescos de la Ràpita.
- Una dotzena de escamarlans frescos.
- 100 g de pernil serra.
- 100 ml de pedro ximenez.
- Oli d’oliva.
Elaboració:
Per realitzar aquest plat prepararem les carxofes confitades tal com vos vaig explicar, tapades d’oli i amb el foc molt suau que no les cremi, fins que siguin ben cuites.
Un cop cuites amb l’oli que em gastat, que es pot utilitzar per altres coses, en col·loquem una cullerada a una paella on saltejarem les llagostins pelats i els escamarlans.
Un cop cuits els trèiem i tirem el pernil tallat a tires, i el deixarem fins que es faci cruixent.
A la mateixa paella un cop tot cuinat li tirem lo PX amb un parell de cullerades de sucre i el deixarem reduir fins que es caramel·litza.
Per emplatar posarem un parell de corns de carxofa al plat i els crustacis pel seu voltant amb uns encenalls de pernil al damunt, i li tirarem la reducció de PX pel sobre.
Bon profit !!!
5 comentarios
Em sembla que avui vinc a sopar a casa teva... quina pinta aquest platet!! :D
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
jo en vull Francesc!!!! quin plat més bo. Petonets
ResponEliminaUnes carxofes molt ben acompanyades! De segur han tingut molt d'exit
ResponEliminaHola Francesc,
ResponEliminaVaja plat,... eh?això és de luxe i una combinació d'allò més encertada.
Petonets
Un plat de luxe! Jo em quedo amb els crustacis, jeje.
ResponEliminaPetons.
Belén