TORTELL DE REIS
Ingredients per a un tortell:
- fruita confitada.
- Sucre.
- Anís.
Per a la massa mare:
- 30 g de llevat de forner.
- 125 g de farina fluixa.
- 100 ml d’aigua.
Per a la massa de brioix:
- 75 g de mantega.
- 75 g de sucre.
- 5 g de sal.
- 3 ous.
- 25 g d’anís sec.
- 25 g d’aiguanaf.
- ½ pell de llimona ratllada.
- 375 g de farina de força.
Per al massapà:
- 125 g d’ametlla en pols.
- 125 g de sucre llustre.
- Una mica d’aigua per lligar-ho.
Elaboració:
Per la massa mare: barregeu el llevat, la farina i l’aigua i reserveu-ho en un bol tapat amb un drap fins que tripliqui el volum, uns 60 minuts.
Per a la massa brioix: barregeu la sal, el sucre, l’anís i aiguanaf. Incorporeu els ous un a un i la mantega a trossets, a mida que la massa els vagi absorbint. afegiu-hi finalment la pell de la llimona ratllada i la farina. Ha de quedar un amassa suau, tova, fina i elàstica.
Barregeu les dues masses a poc a poc.
Deixeu reposar en un recipient tapat i en un lloc temperat uns 15 o 20 minuts.
Per al massapà: barregeu els tres ingredients molt bé, fins que quedi una massa homogènia.
Doneu-li forma de xurro.
Estireu la massa de brioix i poseu-hi el massapà al damunt hi tanqueu-lo donant-li la forma desitjada. Peseu-hi la fruita al damunt.
Deixeu-ho fermentar en un lloc temperat, cobert amb un darp de cuina, al lloc mes calent de la casa, fins que dobli el seu volum.
Afegiu-hi anís i sucre i ja el podeu enfornar, amb el forn prèviament escalfat a 170 graus uns 25 minuts .
Bon profit !!!
4 comentarios
Que bo Francesc! m'encanta el de massapà peró t'has oblidat de posarli les faves y les figuretes! jejeje bon dia de reis!
ResponEliminaQuina pinta! Que tingueu un dia de Reis fantàstic!
ResponEliminaHola Francesc
ResponEliminaUn tortell perfecte. De pastisseria.
Bon dia de Reis
Wow, die ist Dir super gut gelungen!!
ResponEliminaLiebe Grüße,
Irène