TORTELL DE NATA I XOCOLATA

Per 12:40 , ,



Avui faig un any!!! En el mon dels blocs, es clar, per què jo ja en tinc uns quants més ja ja. Ara tot fa un any vaig començar aquesta aventura en un mon totalment desconegut per  mi (el de l’informàtica, no el de la cuina ja ja ) on no sabia com penjar les fotos ni fer un enllaç (em van ajudar el Narcís de “La Lionesa” i la Judit de “El mon de Juju”, GRÀCIES AMICS) , però què em feia il·lusió d’emprendre i, ara amb el temps, he de dir que no em penedeixo gens.

Aquest bloc a estat un al·licient per mi en els moments de baixa forma i com una obligació moral per aquells que seguien el meu bloc;  e trobat uns amics meravellosos amb els que compartir receptes, trucs i converses, gent que comenta les meves receptes i això em dona força  per seguir treballant,  per això gràcies a tots els companys dels blocs per aquest any i espero poder continuar molt més temps. L’única “pega” es que vivint al sud de Catalunya l’accés als cursets o trobades dels companys de bloc es, si més no impossible prou complicada, però què hi farem.

Per celebrar aquest aniversari, com no,  he realitzat unes postres de festa i devien d’estar molt bones per que no han quedat ni les molles (així en diem aquí a les engrunes).







Ingredients per la pasta choux:

La recepta és d’en Narcís del bloc  “La Lionesa”.

-          250 ml d’aigua.
-          250 g de farina.
-          175 g de mantega.
-          2,5 g de sal.
-          6 ous.


Elaboració:



Primer de tot, enceneu el forn perquè estigui ben reposat.

Poseu l’aigua, la mantega i la sal en un casso al foc fins que l’aigua bulli i la mantega s’hagi fos.

En aquest moment afegiu-hi tota la farina d’un sol cop i deixeu-la coure sense parar de remenar fins que aquesta massa es separi de les parets del casso.

Llavors fora del foc, afegiu un ou i remeneu fins que quedi homogeni , i així amb tots els ous i ja teniu la massa per fer el tortell.

Ompliu la manega pastissera i feu una circumferència de uns 28 cm. i per fora d’aquesta  un altra  ben apegada a l’anterior (per formar un cercle més ample)..
Llavors per dalt d’aquestes dos en farem un altra (per donar-li volum) i li tirarem sucre  i ametlles laminades pel damunt .

Posem-lo dins del forn a una temperatura d’uns 200º C i fins que el tortell estigi cuit, els 25 minuts primers no obriu el forn.







Per la crema de xocolata:


-          primera llet: 200 cl.
-          50 g de sucre.
-          1 cullerada de cafè de maicena.
-          Segona llet: 50 cl.
-          200 g de cobertura de xocolata.
-          ¼ de baina de vainilla.



Elaboració:



Agafem un casso i fem bullir la primera llet amb la mantega, el sucre, i la vainilla.

En un altre pot mesclem la segona llet i la maicena i la afegim a la primera.

Quant tot es ben barrejat afegim la cobertura i remenem fins a tenir tot ben cremós i lluent.

Deixem refredar i guardem a la nevera fins al moment de fer-la servir.

Te moltes utilitat com omplir un coc o tirar pel damunt d’uns plàtans fregits amb mantega i sucre.

La nata la muntem com indica el fabricant, i reservem a la nevera fins al moment de omplir la massa choux.

Aquesta crema es te que preparar un dia antes per que es refredi be.









Muntatge del tortell:


Quant sigui la pasta  choux estigui freda la tallem pel mig horitzontalment.  Afegim la nata i la crema de xocolata amb unes maneges pastisseres com podeu apreciar a la foto.

Un cop tot ple li col·loquem la tapa del tortell i tirem sucre fi per damunt.





Bon profit !!!

Altres receptes

9 comentarios

  1. Moltes felcicitats!!!! i a per molts més.
    Una pinta de lo més llaminera

    petons

    ResponElimina
  2. Felicitats!!! I que en siguin molts més!!
    T'ha quedat un tortell perfecte, no m'extranya que hagi volat!
    Petons

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats!!!! Un tortell perfecte per a una celbració especial. Petons

    ResponElimina
  4. Moltes felicitats!! quina llàstima no haver pogut provar este tortell tan deliciós!!

    ResponElimina
  5. Enhorabona Francesc!!! t'has tornat un crack informàtic!!!! ;P jijiji Molts petonets

    ResponElimina
  6. Hummmm, sieht das lecker aus, am liebsten würde ich mir ein Stückchen abschneiden ;o))
    Danke für den Besuch und das Eintragen als Leser. Ich freue mich Deine Blog kennenzulernen ;o))
    Liebe Grüße.
    Irène

    ResponElimina
  7. Felicitats pel teu primer aniversari blogguero!!!!
    T'acabo de descobrir gràcies al comentari de la coca d'avellanes del meu blog.
    T'he de dir que m'encanta el títol del teu blog!! La paraula "natros" és molt nostra!!!
    A partir d'ara mateix....et segueixo.
    Una abraçada!!
    Olga

    ResponElimina
  8. Ep! Un altre blocaire de l'Ebre! Sóc la cinta, del Perelló, el meu bloc és el trossetsdecuina.blogspot.com! Ja tens una altra seguidora!

    ResponElimina