CROQUETES DE CARN D'OLLA I FREDOLICS

Per 09:56 , ,


INGREDIENTS:


-Carn d’olla: Gerret de vedella, os del genoll (per la seva melositat) i pollastre.
- Ceba.
-Morenetes (les tinc fregides i envasades al vuit en el seu oli).

Per fer la beixamel:

-          Ceba.
-          Oli.
-          Mantequilla.
-          Farina.
-          Farina de panís (Maicena).
-          Nou moscada.
-          Llet.

Per rebosar les croquetes:

-          Farina.
-          Ou batut.
-          Pa rallat.






PREPARACIÓ:

Agafem la carn de l’olla (resultat de preparar el brou i aprofitar la carn) i la desmollem amb les mans en trossos ben petits.

Trinxem la ceba i la saltegem en una paella, quan està rossa li afegim la carn esmicolada i la saltegem, deixem coure  una estona per que agafi el sabor de la ceba. Rectifiquem de sal i pebre. Afegim les morenetes junt amb el seu oli i saltegem. Deixem reduir tot el suc. Ho fiquem en un escorredora (per treure l’excés de líquid) i reservem.






Preparem la beixamel:  Trinxem la ceba, en un ganivet el més petita possible, posem en un paella al foc un rajolí d’oli i una cullerada de mantega i fregim la ceba en molt de compte de que no es cremi. Quan la ceba està cuita tirem la cullerada de farina i una de maicena i remenem constantment perquè no es cremi (em de coure ve la farina per que no quedi el gust de crua). Es formaran grumolls, no us preocupeu després en la llet ja es desfaran. Afegim la llet poc a poc sense deixar de remenar, es molt important, salem ( penseu que ha de quedar una beixamel molt espessa) i afegim la nou moscada rallada (es preferible ratllar-la al moment així te més olor i sabor).






Barregem la carn que teníem reservada amb la beixamel i deixem reposar la mescla a la nevera durant, al menys unes 8 hores; jo tinc per costum preparar-ho un dia per a l’altre així la massa queda més compacta.

Agafem una safata amb farina. Agafem la manega pastissera i l’omplim amb la mescla de carn , fem sobre la safata amb farina tires de carn (d’aquesta forma es més ràpid de fer les croquetes, però ho podeu fer a la manera tradicional), les tallem amb una ganivet i les enfarinem be, passem les croquetes per l’ou batut,  un cop pel pa rallat, un a altre cop per l’ou batut i ara  un altra vegada pel pa rallat (tinc per costum fer com un doble rebosat però això va a gust del consumidor) i es posen a fregir en la fregidora elèctrica o a la paella amb abundant oli d’oli calent.

Ja estan llestes per menjar i segur que “volen”.



Bon Profit!!!

















Altres receptes

8 comentarios

  1. Unes croquetes per començar i no parar!!!
    Petons

    ResponElimina
  2. Visca les croquetes!! Ja pots felicitar l'Anna de part nostra, tenen una pinta tremenda!
    Moltes gràcies per participar
    Petons
    Sandra (Els fogons de la Bordeta)

    ResponElimina
  3. Quines croquetes... Per favorr! Es veuen delicioses. Amb carn d'olla m'encanten, però si hi afegim els fredolics... Em torno boja!
    MOltíssimes gràcies per participar!
    Petonets!!

    ResponElimina
  4. Que bones amb l´afegit dels fredolics !!!!! petons,

    ResponElimina